To je to što me zanima!

Slika je koštala života: Stala je na rub litice, pala i poginula

Djevojka je bila u obilasku kanjona Kings u Australiji. Dobila je upute od vodiča da se "sigurno" spusti uz rub litice kako bi se na fotografijama doimalo "da visi s nje"
Vidi originalni članak

Britanka Zoe Wolmer (23) nije ni slutila da će je snimanje fotografije s izleta u kanjon Kings u Australiji koštati života.

Djevojka je u lipnju prošle godine bila u obilasku kanjona Kings u Australiji. Dobila je upute od vodiča da se "sigurno" spusti uz rub litice kako bi se na fotografijama doimalo "da visi sa stijene".

U početku je sve djelovalo bezazleno, no Zoe se u jednom trenu poskliznula. Njezino tijelo kotrljalo se po stijenama i zaustavilo se na kamenu 15 metara niže. Nesretna djevojka zadobila je teške ozljede, slomila je kralježnicu, imala brojna unutarnja krvarenja i ozlijeđenu lubanju.

Facebook

Djevojka je davala znakove života još 50-ak minuta, sve do dolaska spasioca. Međutim nisu je uspjeli spasiti. 

Rebecca Gethen, koja je vodila obilazak, radila je u turističkoj agenciji tek šest tjedana. Na sudu je rekla da se i nakon godinu dana sjeća krika djevojke.

Drugi vodič, iz turističke agencije koja je vodila kobni obilazak, potvrdio je da mnoge agencije sugeriraju turistima da se slikaju upravo uz liticu u kanjonu Kings, a većina njih zbog atraktivnosti fotografija pristaje na izazov.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • mama2misa 09.10.2015.

    Ne razumijem ljude koji se upuštaju u takve vratolomne poduhvate a sve zbog toga da bi imali sliku kako vise sa litice..Odmah se sjetim jedne kineskinje u Salzburgu kada smo razgledavali utvdu koja se nalazi na visokom brijegu iznad grada..Glupača je sjela na sam rub ograde a dolje provalija da ne može biti veča.Šta je najgore ograda je kamena i zaobljena a kako je padala kiša bila je i kliska.I da napomenem starija žena...kad ona poskoči da sjedne gore i naravno izgubila ravnotežu i počne mahati rukama i več sam ju vidjela kako je počela unatrag padati ali ju je hvala bogu muž uhvatio zadnji tren za ruku i povukao natrag...I onda je najgore kada mi takvi počnu kukati:zašto baš ja????Zato što izazivaš sudbinu eto zašto!!!

  • SpužvaBobSkockani 08.10.2015.

    Ljudskoj gluposti nikad kraja, bio je to selfi do j,,,,

  • Galeb i ja 07.10.2015.

    Imate li kakove dobre vijesti novijeg izdanja iz 45-tih ili 50-tih god ???.

Komentiraj...
Vidi sve komentare