To je to što me zanima!

Snaga ljubavi: Papa je prigrlio i blagoslovio vjernika 'bez lica'

Svojim djelima i suosjećanjem dirnuo je srca mnogih vjernika diljem svijeta. Papa Franjo je opet prekinuo audijenciju kako bi poljubio unakaženo lice muškarca
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u srijedu opet prekinuo opću audijenciju na Trgu sv. Petra kako bi zagrlio i pružio riječ ili dvije utjehe vjerniku kojem je lice unakaženo. Molio je s njim, zagrlio ga i na kraju ga je nježno poljubio i blagoslovio. 

Ne zna se je li muškarcu lice izobličeno zbog bolesti ili je stradao u nesreći, no to papi Franji nije bilo važno.

Prije samo dva tjedna Papa je zadivio kad je prekinuo audijenciju kako bi zagrlio i poljubio Vinicija Rivu (53). Teško bolesnom Rivi zbog genetskog poremećaja je lice i tijelo prekriveno bolnim izraslinama

- Sišao je s oltara i bez oklijevanja me zagrlio. Mislio sam da će mi srce iskočiti iz grudi - prisjeća se Riva. 

Iako nije zarazan, Papa to nije znao. Bolesni Riva nije mogao skriti suze.

- Poljubio sam mu ruku dok me milovao po glavi i ranama. Onda me privukao u snažni zagrljaj i poljubio me u obraz - kazao je Riva i dodao da se osjećao "kao u raju".

Papin čin trajao je nepunu minutu, no Riva kaže da mu se činio kao vječnost, piše Daily Mail.

Od početka Franjina pontifikata ovoga proljeća potpora Katoličkoj crkvi raste. U Britaniji se broj vjernika koji pohađaju misu povećao za 20 posto, a svećenici u Francuskoj, SAD-u i Latinskoj Americi primijetili su značajan porast vjernika u svojim crkvama.

Papa Franjo ne libi se prići beskućnicima i pozvati ih k sebi na večeru, prao je noge maloljetnim delinkventima i poslao novac umirovljenici koja mu se požalila da su je pokrali. Zato su ove geste gdje ljubi teško oboljele i unakažene tek jedne u nizu gesta koje će sigurno ponoviti.

Idi na 24sata

Komentari 194

  • JulieM 26.11.2013.

    <3

  • Hrvat300 23.11.2013.

    Svaka čast papi,eh kad bi se i naši biskupi i svećenici ugledali bar malo na papu Franju kamo puste sreće!Inače bolje je biti čovjek bez lica nego čovjek bez obraza!

  • euhrvoje 23.11.2013.

    Nadam se da nije reklama,cini mi se da je ovo stvarno Kristov poslanik na zemlji,za razliku od vecine ostatka crkve. Medju svecenicima ima puno zlih ljudi, ali ovaj mi djeluje ok. Crkva treba vise ovakvih sluga slugu Bozjih. Svaka mu cast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare