To je to što me zanima!

Snagu su odmjerile i djevojke, bikovi 'nisu baš bili ratoborni'

Jednakost: Na već tradicionalnoj seoskoj olimpijadi snagu su odmjerili kršni momci, a prvi put ruku su obarale i djevojke. U Radošiću su se borili bikovi teškaši
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi u nedjelju se slilo na 19. seosku olimpijadu i borbu bikova u selu Radošić u Kaštelanskoj zagori. Potezao se klip i konopac, bacalo kamena s ramena, guralo s grede, obaralo ruku... Krešimir Rađa (31) iz Ogorja bacio je kamen težak 16 kg čak 10,39 metara u dalj. Oborio je rekord star 19 godina.

- Pripremam se, inače, u teretani. Zadovoljan sam uspjehom - kaže Rađa.

U obaranju su se prvi put natjecale i žene. Između njih pet najbolje su bile Marijana Valjan i Fadila Zoranić. One su i izborile finale.

- Prvi put se natječem na nekoj seoskoj olimpijadi, a u obaranju ruku znala sam se natjecati s prijateljicama kad bismo se našle na kavi. Inače sam majka dvoje djece, pa imam snage i kondicije - pohvalila se Valjan nakon prvog kruga natjecanja. U obaranju ruke natjecalo se i 20 muškaraca.

- Četiri se godine bavim obaranjem ruke i do sada sam neporažen. Ovo nije lagan stol za obaranje ruke. Traži se više snaga bicepsa nego tehnika. Inače se bavim crossfitom - objasnio je 27-godišnji Mašić. 

Bikovi izmjenjivali nježnosti

Najiščekivanije borbe bikova teškaša u Radošiću ometali su pljuskovi, a i same životnije nisu bile nešto ratoborne. Stasiti Zekonja i Rogonja u borilištu 10-ak minuta su nezainteresirano stajali jedan kraj drugog dok su ih vlasnici galamom pokušavali navesti ih na borbu rogovima. Poboli su se tek nekoliko sekundi, a onda je Rogonja pobjegao trkom s borilišta. Nakon njih su nastupili Skakač i Roni. 

Više su jedan drugom pokušavali se dohvatiti stražnjica kako bi izmijenili nježnosti, nego se boli rogovima. Nije pomagalo ojkanje i rera iz publike, niti grleno urlanje vlasnika. Razišli su se u miru, a voditelj je, na oduševljenje većeg dijela gledatelja,  početak borbe bikova teškaša doživio kao uvod u predstojeću splitsku gay paradu. Nakon njih održan je dio natjecanja u povlačenju konopaca koje je prekinuo jak pljusak i potjerao veliki dio posjetitelja iz Radošića.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • IvanMaleš 11.06.2012.

    mi bikove ne ubijamo ka u spanjolskoj ovdje su bikovi cuvani i strogo pazeni ..vlasnici se brinu o njima bolje nego o sebi ..

  • baja24 06.06.2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=q0LKqLdHPWQ

  • TonyMarasović 06.06.2012.

    al najgore od svega ode govore ljud sta u zivotu iz stana nisu izasli ..nisu kravu u zivotu vidili samo citaju novine i ispiju kavu...sta mislite kako je ljudima koje se hrane bikove,,smrde se radi njih i sve ostalo kad ih vi blatite ovde samo da se ova natjecanja ukinu? ako van smeta nemojte uopce ulazit u clanak kamo li komenteriat..pozz

Komentiraj...
Vidi sve komentare