To je to što me zanima!

Turisti u panici: Jaka pijavica krenula s mora prema Orebiću

U subotu malo prije 9 sati u moru pred Orebićem u Pelješkom kanalu formirala se jaka pijavica, Krenula prema Orebiću. Domaćima je to normalna pojava, ali turistima je bilo čudno pa su se uspaničarili
Vidi originalni članak

Trajalo je dvadesetak minuta. Pijavica se formirala u moru pa je krenula prema  Orebiću, rekla nam je čitateljica koja je u u subotu  nešto prije 9 sati snimila pijavicu u Orebiću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nama domaćima je to normalna pojava, ali turstima je čudno, pa su se uspaničarili. Srećom štete nije bilo, nitko nije stradao - kaže čitatateljica. Drugi čitatelj kaže da se pijavica spuštala i dizala, ali je kasnije skončala na moru. 

Zasad nema podataka je li prouzročila ikakvu štetu.

U Hrvatskoj se danas očekuje prolazno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom uz osjetno osvježenje. Kiše i pljuskovi već od jutra u zapadnim krajevima mogu biti i izraženiji, a najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje gdje se oborine očekuju rijetko.

U gorskim i središnjim predjelima bit će do 22 Celzija, u Slavoniji i na sjevernom Jadranu do 26, a u Dalmaciji i do 30 stupnjeva. 

U nedjelju u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na krajnjem istoku još ponegdje uz povremenu kišu. Ujutro je u zapadnijim područjima ponegdje moguća magla i sumaglica. Na Jadranu pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito, a još ujutro na krajnjem jugu oblačnije uz mogućnost za malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna većinom od 24 do 29 °C, u gorju malo niža.

U ponedjeljak na Jadranu pretežno sunčano, a u utorak i u unutrašnjosti. Postupno toplije i ponovno mjestimice vruće.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • pravedno-po-svima 13.08.2017.

    Pijavica nazvana HDZ je startala 90tih i još usisava sve iz HRVATSKE

  • jo2hn8ny 12.08.2017.

    Ova mi je najdraža : "Domaćima je to normalna pojava, ...". Zar novinar želi reči da su pijavice bile i prije 15, 20 godina svakodnevica na području Jadrana?

  • zemuncevic 12.08.2017.

    Uspaničili se tzv,turisti iz Srbije i Bosne,ostali se zabavljali !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare