To je to što me zanima!

Snažni udari bure prevrnuli kamion na čvoru Maslenica

Olujno nevrijeme praćeno udarima bure, koje je u ponedjeljak zahvatilo područje Zadra, uzrokovalo je poteškoće u prometu. Snijeg je prekrio Zavižan
Vidi originalni članak

Prve snježne pahulje zalepršale su u ponedjeljak i u Hrvatskoj. Snijeg je prekrio Platak i Zavižan na kojem su izmjerili 28 centimetara. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri u ranim jutarnjim satima u utorak također je pao snijeg. Visina snijega koji je prestao padati kreće se oko desetak centimetara. Kako nam je rekao dežurni tehničar na HRT-ovu odašiljaču Goran Mucić orkanska bura se smirila, ali su se temperature osjetno spustile. Izmjerili su -4,8 Celzijevaca. Osim snijega, u Hrvatskoj je u ponedjeljak padala kiša i puhao jak vjetar. Mnogi gradovi bili su poplavljeni. Više od 200 poziva zaprimila je služba 112 zbog nevremena koje je zahvatilo Split. Jaka kiša počela je padati oko 17 sati, a puhala je i orkanska bura. Kontejneri su se "letili" po ulicama, bura je čupala stabla, neki su građani ostali bez struje, a temperatura je u samo sat vremena pala sa 19 na 10 celzijevih stupnjeva. Buknula su i dva požara zbog udara groma, i to u Drveniku gdje je grom zapalio baraku u kojoj je bila plinska boca. Trajektne linije su zbog bure bile u prekidu pa vatrogasci nisu mogli doći. Plin je počeo curiti, ali su prisebni mještani spriječili eksploziju i ugasili vatru.
-  Baraka je izgorjela vrlo brzo, nismo je mogli spasiti. Plin se osjećao, no boca srećom nije pukla. Najvažnije je da smo spasili otok. Bilo je stvarno opasno, vatra se brzo širila - ispričao je jedan od gasitelja Ivica Dražić.
Drugi je požar izbio u Starom Gradu na Hvaru, gdje je grom srušio i zapalio stup struje. Tragedija je izbjegnuta u kafiću "Blue eyes" na kojeg se srušilo stablo. Nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta velika. Oštećeno je devet automobila i jedan motocikl, kao i jedna prodavaonica na kojoj je grana drveta razbila ulazna vrata.
Temperature su bile niske i u utorak. Zbog olujne bure ujutro su zatvorili dionicu autoceste A1, između čvora Sveti Rok i Posedarje, te državnu cesta Maslenica - Zaton Obrovački. Osim u Hrvatskoj, snijeg je pao i u Sarajevu.

BURA PREVRNULA TEGLJAČ
Jak vjetar ometa promet dionicama autoceste A1 između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok te između čvorova Skradin i Bisko. Kamion s prikolicom estonskih registracija u utorak ujutro vozio je iz smjera Zadra dionicom D8. Na čvorištu Maslenica bura ga je prevrnula na lijevu bočnu stranu. Nitko nije ozlijeđen. Tijekom noći s nekih su prometnica uklonili srušena stabla zbog kojih se promet odvijao otežano.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sonijakodimi 13.10.2009.

    a sam si je kriv išao je preko mosta sa kamijonom kad je bila ZABRANA

  • Leonarda 13.10.2009.

    U subotu 10.10 napisan je clanak u kojem prognosticari tvrde da od ponedeljka, temperatura zraka preko 30 c¨\"..hm, danas je utorak, a ljudi u zg hodaju u jaknama, temperatura???..shvacam da je prognoza, ali toliko fulati ili su mozda mislili na neki drugi ponedeljak :))..ili mozda nam vise nit ne treba prognoza, jer bit ce kako bude, vruce ili hladno, kisovito sa suncanim razdobljima, bura ce prestati u nekim dijelovima Hrvatske dok u drugim je moguca..glavnom, oblacite se Slojevito, sto je sigurno, sigurno je :))

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 13.10.2009.

    :D pocetak apokalipse...ovo je tek pocetak...xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare