To je to što me zanima!

Snijeg očekuju i u Dubrovniku: Zima će zabijeliti cijelu zemlju

VRIJEME JE ZA KAPUTE: Nakon najtoplijeg početka siječnja u 150 godina, s 'proljećem' je gotovo. Minusi bi već u subotu i nedjelju mogli biti i dvoznamenkasti...
Vidi originalni članak

Neugodna južina koja nas tjednima “pere” polako jenjava. U danima pred nama zamijenit će je sjeveroistočni vjetar. Donijet će nam niže temperature i snijeg. 

Bio je ovo najtopliji početak siječnja u 150 godina. No meteoropati konačno mogu odahnuti. S proljećem u siječnju je gotovo. Temperature će do kraja tjedna biti u laganom padu, a za vikend bi se mogle i sunovratiti. U nekim dijelovima Hrvatske minusi bi u subotu i nedjelju mogli biti dvoznamenkasti. Zimi će pridonositi i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će se činiti da je hladnije nego što stvarno jest. Na moru će puhati olujna, a negdje i orkanska bura. 

Snijeg već u petak?

Oborine će u većini zemlje početi u četvrtak, a u petak bi moglo i zasnježiti. 

Ako je vjerovati norveškom portalu Yr.no, koji prati vrijeme u cijeloj Europi, u gotovo cijeloj Hrvatskoj će u petak padati snijeg. Najviše snijega u danima pred nama će, naravno, biti u Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura ondje bi snijeg mogao i potrajati. No mogao bi se zabijeliti i južni Jadran, pa čak i Dubrovnik

U većini gradova idući tjedan trebalo bi biti sunčano, ali će temperature i dalje biti u priličnom minusu.

Ovo neće biti prvi snijeg ove zime u Dubrovniku 

Snijega u Dubrovniku bit će za tjedan dana. Počet će u kombinaciji s hladnom kišom u utorak poslijepodne, a tijekom noći će padati samo snijeg. Snijeg je Dubrovnik zabijelio i u studenom.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • altopais 22.01.2014.

    Ne lažite ovaj napaćen narod. http://www.yr.no/place/Croatia/Dubrovnik-Neretva/Dubrovnik/long.html

  • stef99 21.01.2014.

    Kakvo čudo, pa tam pada svake godine snjeg, a na srdju imaju ski-centar za obuku tovara.

  • Sokol ga nije volio 21.01.2014.

    Mislim da je Vakula šaljivčina?????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare