To je to što me zanima!

Na Zavižanu je 30 cm snijega: 'Ne preporuča se odlazak gore'

Smirivanje vremena očekuje se već sutra. Iako neće biti iznadprosječno toplo kao prošli tjedan, ponovno ćemo moći uživati u suncu uz temperature do sasvim ugodnih 18 stupnjeva...
Vidi originalni članak

Na Zavižanu je noćas palo čak 30 cm snijega, a na glavnom ulazu na Babić Siči ima 10-ak cm snijega. 

- Cesta do Zavižana nije očišćena, pa ne preporučamo posjetiteljima odlazak na Zavižan. Donosimo vam fotografije sa Babić Siče - objavili su na Facebook stranici Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Padaju snijeg i kiša, puše bura, a već sutra vraća nam se sunce

Nakon kišne nedjelje, i ponedjeljak je u Hrvatskoj osvanuo uz prave jesenske vremenske (ne)prilike. I dok u većem dijelu zemlje i dalje pada kiša, na Platku se već stvorio snježni pokrivač. Prve pahulje počele su lepršati i nad Zavižanom. Ovakvo vrijeme zadržat će se veći dio dana. 

Kako je izvijestio DHMZ, bit će umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U prvom dijelu dana ponajprije u istočnim i južnim predjelima može biti obilnije kiše, a u najvišem gorju susnježice i snijega.

Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura te sjeverozapadnjak, a samo još ujutro na jugu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 7 i 13, a na Jadranu od 13 do 18 °C.

Smirivanje vremena očekuje se već sutra. Iako neće biti iznadprosječno toplo kao prošli tjedan, ponovno ćemo moći uživati u suncu uz temperature do sasvim ugodnih 18 stupnjeva. 

Lagano osvježenje moglo bi stići krajem tjedna. 
 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ohne 23.10.2017.

    prelijepo

  • hipron 23.10.2017.

    e baš nemam sreće,a taman sam mislio otići potražiti vrganje

  • volim sunce 23.10.2017.

    E da mi je sad biti na Zaviźanuo,dmor za dušu i tijelo. Malo ljudi,bez automobila i elektronskog zagađenja,raj na zemlji,snijeg,divlje životine i spokoj u zraku,idila

Komentiraj...
Vidi sve komentare