To je to što me zanima!

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, na nekim cestama promet zabranjen za kamione i tegljače

Uz pad temperature zraka u planinskim predjelima Gorskog kotara i sjeverozapadne unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg
Vidi originalni članak

Temperature idu ispod nule idućih dana, a kako je vidljivo i na stranicama HAK-a, snijeg je prekrio prometnice autoceste u Gorskom kotaru. HAK poziva vozače na oprez ukoliko voze tom dionicom.

Na stranicama HAK-a izvjestili su kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju (mjestimice) i Lici pada snijeg. Mogući su i odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. A vozačima savjetuju da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Kikovica (DC3), kao i na DC1 Vaganac-Gračac. Detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj Interaktivnoj karti.

Zimski su uvjeti i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog, G. Jelenja i Korenice, izvjestio je HAK.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nap 06.01.2022.

    Zima zakasnila ove godine

  • mojtemotaokoplota 06.01.2022.

    Snjeg pada!!?? Čudo...čudo,pogotovo sadSkandal

  • scythe 06.01.2022.

    Ovo je posljedica globalnog zatopljenja ... i još jedan dokaz da ljudi nemilice zagađuju atmosferu i uništavaju klimu na Zemlji ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare