To je to što me zanima!

Sniježit će na istoku i u gorju, olujna bura otežava promet

Na kopnu vjetar umjeren i na udare jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima
Vidi originalni članak

U četvrtak će prevladavati oblačno, u Dalmaciji mjestimice s malo kiše, a u unutrašnjosti, uglavnom u istočnoj i gorskoj, uz susnježicu i snijeg.

Na kopnu vjetar umjeren i na udare jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima, prema kraju dana jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4 na kopnu te između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva na moru, prognoza je DHMZ-a.

Jaka bura ometa promet

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je HAK.

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od snijega u Lici i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme (na zimskim dionicama javnih cesta je i zakonski obavezna).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka te brzobrodska linija Mali Lošinj-Rijeka-Mali Lošinj. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare