To je to što me zanima!

Snimka snježne oluje s Dinare: Osjet hladnoće je bio -22°C!

Osim hladnoće, u Dalmaciji najavljuju snažan vjetar. Upaljeno je narančasto upozorenje zbog jakih naleta bure. U Splitu su jučer najjači udari dosezali 112 km/h.
Vidi originalni članak

Temperature su jučer na planinama dosezale debele minuse. Na najvišem vrhu Mosora, Velikom Kablu, temperatura je pala na -7°C. Još hladnije je bilo na Dinari. Sinjal, koji je najviši vrh Hrvatske, mjerio je -11°C, što je najniža temperatura zraka u Hrvatskoj. Susjedna Velika Duvjakuša mjerila je sinoć -10°C uz udare bure na pragu orkanskih vrijednosti i osjet hladnoće od ekstremnih -22°C.

SNIMKE OBORINA Stručnjak objasnio fenomen: Padaju istovremeno kiša, snijeg i 'šuškave' ledene kuglice

Snimka s Dinare prikazuje sve razmjere snježne oluje.

Osim hladnoće, u Dalmaciji najavljuju snažan vjetar. Upaljeno je narančasto upozorenje zbog jakih naleta bure. U Splitu su jučer najjači udari dosezali 112 km/h.

LIČANI I GORANI ZNAJU Ovo su vrste snijega: Samo da nam ne napada 'kičmolomac'!

Upozorenje za nedjelju za Srednju i Južnu Dalmaciju

Jaka, samo ponegdje i vrlo jaka bura i sjeverni vjetar, tijekom jutra postupno u slabljenju na umjereno jaku. Najjači udari vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h)

UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Vremensku prognozu pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • dankić 26.11.2023.

    A jeste razmaženi

  • gays.tapo 26.11.2023.

    Prekrasno. Fale mi vremena kad su takve zime bile i u nizinama.

  • Žaljura 26.11.2023.

    puno ljepse mi izgledalo u ljetno vrijeme kad sam isao gore ali sve ima svoje cari. Planinari cuvajte se 😊😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare