Obavijesti

News

Komentari 5

Minusi i snijeg. Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna

Minusi i snijeg. Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna
2

Sutra umjereno do pretežno oblačno, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom. Mjestimične oborine ponajprije na Jadranu i uz njega, pri čemu su u višim predjelima mogući susnježica i snijeg.

VIDEO

Hrvatsku danas unutrašnjosti očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a povremeno su mogući lokalni pljuskovi snijega. Na Jadranu pretežno sunčano uz više oblaka prema otvorenom moru gdje može pasti i malo kiše. U unutrašnjosti mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu jak i vrlo jak sjeverni vjetar i bura u slabljenju i navečer u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 °C.

Ovdje pogledajte prognozu za svoj grad

Sutra umjereno do pretežno oblačno, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom. Mjestimične oborine ponajprije na Jadranu i uz njega, pri čemu su u višim predjelima mogući susnježica i snijeg. Oborine će biti ćešće prema večeri i u noći na utorak. Zapuhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a ujutro duž obale južnog Jadrana još istočnjak i bura. Najniža temperatura zraka od -6 do -2 u unutrašnjosti te između 3 i 8 °C na Jadranu. Najviša dnevna od 4 do 9, duž obale i na otocima između 10 i 14 °C, prognozira DHMZ.

Snijeg u Hrvatskoj

Snijeg je jučer zabijelio gorja, a i neke nizine. Postaje na Sljemenu su snimile snježni pokrivač, padalo je i diljem Slavonije, a u Daruvaru je padao istovremeno led i snijeg. Podaci s DHMZ-a pokazuju da trenutno ima snijega u Gračacu i to 2cm te najviše na Zavižanu (14cm). I danas se ponegdje očekuje snijeg diljem sjeverne i središnje Hrvatske.

Upozorenje za Srednju i Južnu Dalmaciju

Jaka, samo ponegdje i vrlo jaka bura i sjeverni vjetar, tijekom jutra postupno u slabljenju na umjereno jaku. Najjači udari vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h)

UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Što nas očekuje idućeg tjedna?

Početkom novog tjedna opet posvuda oblačnije, južina i malo toplije. Povremeno će biti kiše, na Jadranu i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji osobito u utorak mogu biti i obilniji, a u gorju će pasti i malo snijega, također najčešće u utorak. U srijedu vjerojatno sunčanije, ali i hladnije, na Jadranu uz buru, pa od četvrtka ponovno južina, toplije i oblačnije, uz kišu, stoji u prognozi HRT-a.

emisija "Vrijeme"

emisija "Vrijeme"

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi