To je to što me zanima!

Snimila ih kamera: U 2 minute ukrali milijunski nakit i pobjegli

Vlasnik kaže kako su cijelu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su pomno maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao...
Vidi originalni članak

U samom centru Splita provalnici su u noći s nedjelje na ponedjeljak opljačkali zlatarnicu, izvijestila je policija. 

- Imamo zaštitarsku službu koja čuva objekt. U trenutku provale oglasio se alarm. Zaštitari su stigli za par minuta, no pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobjegli. Digli su 'rolo' vrata kao da su njihova, razbili neprobojno staklo, nevjerojatno mi je da su to uspjeli - kazao nam je Ivan Đonlić, vlasnik zlatarne.

- Uzimali su zlato kao da je njihovo. Vidi se da su sve dobro isplanirali jer su bili brzi i organizirani. Točno su znali što uzeti, što ne treba niti otvarati niti uzeti, gdje što stoji. Šteta je milijunska - kazao nam je Ivan Đonlić.

Vlasnik kaže kako su cijelu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su pomno maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao, no vlasnik pretpostavlja da su imali organiziranu "evakuaciju" iz središta grada.

Pljačkaši su bili odjeveni u bijele kombinezone, na rukama su imali rukavice, za vezu im je služio 'woki toki' i slušalice u ušima, a zlato su trpali u torbe. 

Kako kažu u PU splitsko-dalmatinskoj, "na mjestu događaja obavljen je očevid te se provode izvidi u cilju pronalaska počinitelja".

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Ronald555 06.11.2019.

    Ja znam tko su ali posto su mi dali nakit ne smijem reci...evo me na maldivima uzivam haha

  • japanokinez 05.11.2019.

    Zaboravili čekić i taj čekić će ih stajati glave. Ako su ga kupili prije godinu dana, možda ih ne uhvate. Svi trgovački centri imaju kamere i ne možeš izaći vani a da se ne vidi čekić. Otkrit će ko ima u prodaji takav i onda ide utvrđivanje datuma prodaje pa gledanje snimke.

  • JebalaBiTeNeštoPitat 05.11.2019.

    E to je pro ilegalni posao bez ikakvog rizika po ikoga nedužnog i bez ikakvog oružja, samo mozak koriste, ma prave lopine. A ne one naše kukavice i curice sa utokama, i napuhani maloumni ćelavci koji uzimaju pare jadnima, starima i slabijima od sebe. To takve glavetine jareće prošarat sve rafalima daj Bog..

Komentiraj...
Vidi sve komentare