To je to što me zanima!

Snjegovića Ivicu višeg od 6 metara radili dva tjedna

Virovitičani su divovskog snjegovića sastavili od 40 kubičnih metara leda i teži oko 40 tona. Ivici su stavili oči, usta i nos od plastike, kapa mu je bure
Vidi originalni članak

Najveći hrvatski snjegović, prema do sada poznatim podacima, izrađen je u Virovitici i zove se Ivica. Snjegović je težak oko 40 tona, visok gotovo 7 metara, a 15 dana gradili su ga, uz pomoć vatrogasaca, djelatnici koji rade na održavanju gradskog skijališta; Saša Troha, Marija Rođak, Kruno Kovač, Danijel Hercigonja i Josip Asić. Virovitičani dvoje da li je najveći snjegović dobio ime po gradonačelniku Ivici Kirinu, da li po premjeru Ivi Sanaderu, koji bi 23. siječnja u Virovitici trebao otvoriti sajam 'Viroexpo' ili po nekom drugom.
- Temelje snjegoviću postavila su djeca koja se kližu na klizalištu, a onda je i gradska vlast podržala ovu snježnu inicijativu. Što je nedostajalo snijega dovezli smo sa strane, veliki šešir za Ivicu izradila je tvrtka 'Grafoprojekt' a vatrogasci su ga polijevali vodom kako bi bio što čvršći. Siječanj je za mnoge 'tmuran' mjesec, pa smo velikim snjegovićem željeli izmamiti osmjeh malih i velikih Virovitičana i prolaznika.  Snjegović nema nikakve veze s politikom, a ime su mu Virovitičani dali po našem uspješnom skijašu Ivici Kosteliću - kaže gradonačelnik Ivica Kirin potvrđujući kako će snjegović Ivica biti svojevrsna atrakcija i brojnih posjetitelja sajma 'Viroexpo'.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • savurusic 14.01.2009.

    a mozda Ivica Kanader, uz zelju da se sto brze otopi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare