To je to što me zanima!

SOA o Radeljiću: 'Mi radimo u skladu s Ustavom, štitimo RH'

U priopćenju ističu da svoje zadaće obavljaju u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija
Vidi originalni članak

Nakon što je bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Mate Radeljić rekao da mu je vijest o smjeni djelatnik SOA-e priopćio u kafiću te mu rekao da se, dobije li takav zadatak, može i autom zabiti u njega, oglasila se i Sigurnosno-obavještajna agencija. 

HDZ O SMJENI SAVJETNIKA: 'Radeljić je predsjednicu stalno gurao u sukob s Plenkovićem'

U priopćenju ističu da svoje zadaće obavljaju u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost.

BIVŠI KOLINDIN SAVJETNIK Mate Radeljić: 'Smijenili su me u kafiću, bio sam iznenađen...'

- O svim relevantnim saznanjima SOA izvješćuje državni vrh. Pored zaštite, jedna od zadaća SOA-e je i zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita najviših institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano i profesionalno te će ih i nadalje odgovorno obavljati, stoji u priopćenju.

Mate Radeljić, donedavni savjetnik predsjednice Republike, u priopćenju se požalio da mu je dužnosnik SOA-e prenio vijest o smjeni, čak i da mu je rekao kako će “služba u svakom pogledu štititi Predsjednicu” od njegova “mogućeg negativnog djelovanja” te da će se- ako dobiju takav zadatak- “autom se zabiti” u njega. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • max2017 23.12.2018.

    Nokomponirano zanimanje u Hr...-pjesnički rečeno-zgubidan,,,...........u praksi bezkarakterni niškoristi fokusiran na osobne probitke a nikad ništa nije radio. Uz ovakav CV (točnije wc) background jedino što je dobro jest-što veća osobna udaljenost od ovakvih likova !!!

  • lucianobottellio 23.12.2018.

    Pročitao sam prije ovog komentara Zakon o sigurnosno obavještajnom sustavu NN105/06, Zakon o sustavu domovinske sigurnosti NN108/17, Odluku o Uredu presjednice RH 19.02.2015., Ustav RH članka 94. i članak 106. Ustava. I da ne govorim da je presjednica jedini dužnosnik kojem je izborna jedinica čitava RH, i da joj vlast izvire iz svakog građanina u našoj Domovini, i da ima imunitet nepovredivosti. Kleveta je od svakog, ma i bilo kojeg članka koji ima upitnik na kraju naslova, ako optuži SOA-u da nije radila u skladu s Zakonom, kleveta je i laž pa i da naslov žavrši s upitnikom, da je presjednica dala svajetniku nezakonit otpust ili da takav savjetnik ima bilo kakav mogući prigovor na svoje razrješenje. Osobno pročitajući prije sve gore navedene Zakone i Uredbe, želim izjaviti slijedeće da sam ponosan na SOA-u i na Predsjednicu RH, druge neću komentirati, sve će oni sami reći o sebi, da sam ja savjetnik Presjednice, časno bi je savjetova do onog trenutka dok sam joj potreban, a kad me razrješi, poštivao bi je i više jer to je pravi čovjek, dobiti takvo povjerenje da presjednica traži od tebe savjet je neprocjenjivo, a kad te razrješi da joj se osvećuješ s neistinama, niti je savjetnički niti bi ja onda da sam takav imao ljubav prema Domovini. Sugestija Presjednici i SOA-i, ja više o navedenom ne bi pričao, niti razgovarao niti se pravdao, kad je nešto Zakonito dosta je jednom reći. A svim ostalima u državnoj upravi koji se bune poslao dopis da prouče gore navedenu legislativu.

  • matalan 22.12.2018.

    dva lazljivca.za nju se zna ...a ovaj iz Klobuka spin igrac bez srama...treba ga na sest mjeseci u remetinec

Komentiraj...
Vidi sve komentare