To je to što me zanima!

Soba našega Luke ista je kakvu ju je on i ostavio...

Roditelji maturanta zagrebačke Grafičke škole Luke Ritza (19), koji je preminuo nakon što su ga pretukli, prisjećaju se trenutaka sa svojim sinom
Vidi originalni članak

Na sredini male sobe na stalku nalazi se gitara na kojoj je svirao pokojni maturant zagrebačke Grafičke škole Luka Ritz (18). Oko gitare nalazi se ostala glazbena oprema, pojačala i zvučnici iz kojih se nekad čula glazba koju je Luka uvježbavao sa svojim rock bendom Shangri La. U toj sobi nekad je odjekivao smijeh Luke i njegovih prijatelja. Od 12. lipnja, dana kad je Luka preminuo, u sobi vlada tišina.
- Soba je ista kakvu je Luka ostavio. Planiramo je s vremenom srediti. Ja prvih dana uopće nisam mogla ući u sobu - povjerila se Suzana Ritz. Kaže i kako je Luka većinu vremena provodio s njima u dnevnoj sobi, a u svojoj je sobi samo spavao.
- Njemu su znali prijatelji doći kući. Znalo je njih desetak sjediti s nama, a onda bi se natiskali u njegovoj sobici. Mi smo sve njegove prijatelje znali, sa svima smo bili dobri. Išli su s nama i na more. Uvijek mi je bilo draže da je s ljudima koje znamo nego da se smuca vani s pitaj bogzna kim. Imao je prekrasne prijatelje i prekrasnu djevojku. Stvarno je živio punim plućima - rekla nam je neutješna majka Suzana.
Lukina soba puna je skica i crteža koje je crtao. Bio je svestran: glazbenik, crtač, pisac, ali iznad svega, kažu, bio je dobar čovjek.
Lukin uzor bio je Ante Batinović, novinar HTV-a čija je snimka intervjua u svlačionici s 50 Centom obišla svijet. Htio je poput njega putovati, hodati po koncertima, pisati recenzije i razgovarati s poznatim glazbenicima.

KRAĐU RIJEŠILI PRIJE UBOJSTVA

Luku Ritza (19) huligani su brutalno pretukli 1. lipnja. Maturant je 12. lipnja preminuo od izljeva krvi. Fotorobot napadača (desno) policija je objavila tek 19. lipnja, nakon što je nesretni Luka preminuo. Puno brže djelovali su nakon što su 7. travnja provalili u automobil supruge ravnatelja policije Marijana Benka. Za samo tjedan dana uhitili su pljačkaša.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ika761pfo 21.06.2008.

    počivao u miru luka zajedno s anđelima!

  • antika 21.06.2008.

    užas, a skinsi i boysi sad komentiraju kako su osvetili onog malog što je proboden u parku, nakon što je htio napasti rockere. smeće od ljudi, baš se pitam kako ima matere mirno spavaju kad znaju da im je dijete huligan.

  • null7 21.06.2008.

    Monstrum se mora uhvatiti,teško je bilo šta reći to se svaki dan dešava.Ljudi se moraju boriti protiv ovoga i pravosuđe najviše.Kod nas u Sarajevu su ubili momka u sred punog tramvaja. Stvarno ne daj Bože nikome ove tragedije,pogotovo da to roditelji doživljavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare