To je to što me zanima!

Šojgu 'izmigoljio' nakon pobune Wagnera: 'Posjetio je vojnike uključene u sukob u Ukrajini...'

U agencijskom izvješću, u kojemu se citira rusko ministarstvo obrane, jasno se daje do znanja da Šojgu ostaje glavni zapovjednik,..
Vidi originalni članak

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je ruske vojnike uključene u vojnu operaciju u Ukrajini, objavila je u ponedjeljak novinska agencija RIA , što je prvi njegov javni nastup nakon pobune paravojne skupine Wagner tijekom vikenda.

POGLEDAJTE VIDEO:

U agencijskom izvješću, u kojemu se citira rusko ministarstvo obrane, jasno se daje do znanja da Šojgu ostaje glavni zapovjednik, ali se ne navode detalji o tome kada i gdje se sastao s vojnicima i zapovjednicima zapadnoga vojnog okruga.

PRIPREMA ZA SAMIT Litva traži hitno jačanje istočnog krila NATO-a nakon kaosa u Rusiji i pokušaja puča Wagnera

Pobunjenici pod vodstvom zapovjednika Wagnera Jevgenija Prigožina napredovali su prema Moskvi kako bi uklonili ono što nazivaju ruskim korumpiranim i nesposobnim vojnim vodstvom, ali su se vratili u područje istočne Ukrajine koje drži Rusija nakon dogovora s Kremljem u kojem je posredovao bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko.

STRUČNJACI ANALIZIRAJU Što slijedi nakon puča?: 'Krvavi ubojica Putin postao je šepava patka. Još uvijek ovo nije kraj'

Dogovor uključuje imunitet za pobunjenike u zamjenu za njihov povratak u baze, ali ostaje nejasno je li Putin pristao i na preustroj najvišega vojnog vodstva ili na neke druge ustupke.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU

RUSIMA NEDOSTAJU REZERVE Američki institut: Pobuna Wagnera u jeku rata ukazuje na ozbiljne ruske slabosti

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Hvala NATO 1999 26.06.2023.

    Šojgu, Miloševićev i Karadžićev prijatelj

  • GaviotoJoto 26.06.2023.

    Čudim se, domaćim i stranim vojnim i političkim analitičarima i stručnjacima glede pobune Wagnera. Putinove pozicije su stabilne. Prigožin je bio lakozavediv. Tajne grupe, unutar i izvan Rusije, su pokušale okrenuti šefa Wagnera protiv Putina i u tome su donekle uspjele, tim više što Prigožin želi veću poziciju u vrhu ruske političke i vojne elite. Wagner snage su zauzele Rostov i krenule prema Moskvi, autoptem, u stilu cirkuske kolone. Da su se te vojne snage približile Moskvi bile bi od ruskih vojnih snaga spaljene i poubijane u roku od 4 sata. Putin i Lukašenko su osmislili plan kako da na miran način urazume Prigožina i izbjegnu krvoproliće. Ovim potezom je Putin dobio puno simpatija od strane ruskog naroda. Isto tako, u Rostovu su građani pozdravljali Prigožina, ne zato što se on počeo okretati protiv Putina, već zato što se borio na ruskoj strani protiv Ukrajine. Putin će pokušati nagovoriti  plaćeničku grupu Wagner da iz Bjelorusije krenu na Kijev. U suprotnom, Prigožin će se morati oprostiti od života. Ukrajinska protuofanziva neće biti učinkovita, a to znači da će se krvavi i brutalni rat nastaviti. U slučaju silovitih napada Ukrajine na ruske snage, Putin, Šojgu i Gerasimov imaju dobro osmišljen vojni  plan, a to je napad na Kijev i razaranje gradova diljem Ukrajine. Mir je moguć jedino s  dugogogidišnjim iscrpljivanjem Rusije i Putina, naravno uz napredovanje ukrajinskih vojnih snaga i uz veliku  vojnoj pomoći međunarodne zajednice. 

  • Kurta Kinte 26.06.2023.

    Stvarno novine ko da ih pise 10 godisnjak koji ima sefa 8 godisnjaka koda se djeca pisu uredke i mogli dobit po turu zbog lazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare