To je to što me zanima!

Policajci motrili krim milje, a oni su im pobjegli ispred nosa

Riječ je, navodno, o opsežnoj akciji, a policija smatra kako bi nakon što ispita sve koje su priveli i za kojima još tragaju mogli riješiti i nekoliko nerješenih ubojstava
Vidi originalni članak

Iako je policija mjesecima motrila pripadnike zagrebačkog krim-miljea te ljude za koje su pretpostavljali da bi mogli imati veze s njima, neki su im uspjeli pobjeći. Od četvrtka navečer tragaju za, neslužbeno doznajemo, Nikicom Jelavićem, Zoranom Pripuzom, Veliborom Momčilovićem, Hrvojem Gašparincem, Tomislavom Čibarićem te Markom Jurićem. Navodno ih traže kako bi rasvijetlili napade na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca, ali i zbog niza drugih kaznenih djela. 

Riječ je, navodno, o mnogo opsežnijoj akciji, a policija smatra kako bi nakon što ispita sve koje su priveli i za kojima još tragaju mogli riješiti i nekoliko nerješenih ubojstava posljednih godina. HRT tvrdi kako je policija u pripremi akcije obavila 100-tinjak obavijesnih razgovora, a cilj su, čini se, rasvjetljavanja niza neriješenih ubojstava poput slučaja ubojstva Zečevića ili Bilena. Glasnogovornik MUP=-a Krunoslav Borovec rekao je kako su na obavjesne razgovore priveli šest ljudi, ali da ne može govoriti o imenima. 

Prema pisanju Novoga lista jedan od ključnih zamašnjaka u akciji bilo je uhićenje Makedonaca u Rijeci zbog otmice koji su, navodno, bili povezani sa zagrebačkom skupinom. Zagrebački krim-milje se, pišu riječke novine, namjeravao još jače povezati s bugarskom mafijom, što bi zbog njihovih metoda moglo stvoriti dodatni kaos na ulicama. Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Hrvoje Gašparinac i Velibor Momčilović javnosti su postali poznati kao dio dečkiju s Knežije na procesu tzv. zločinačkoj organizaciji. Među četvoricom uhićenih u srijedu u kafiću Meandar na Knežiji, koje sumnjiče za batinjanje Miljuša i Galinca, je i Đorđe Vuletić. Riječ je o bivšem policajcu kome su također sudili u postupku za tzv. zločinačku organizaciju. Zbog toga četvorku za kojom tragaju spominju i kao moguće naručitelje brutalnih napada.


Idi na 24sata

Komentari 40

  • Budjo_1 24.12.2010.

    Tim mafijasima je policija dojavila da se sklone (krtica)

  • HrvojeZagy 24.12.2010.

    Nabijem Policiju

  • afrikanac 24.12.2010.

    Ma sve je ovo dio igre ... Policija zeli ostaviti dojam da nesto radi , da kontrolira situaciju kako bi se skrenuo pozor javnosti sa slucaja Sanader ... Drzavni neprijatelj br.1 je umakao po scenariju dogovorenom sa policijskim vrhom a ministar policije se kara-marci po medijima k'o puran. Predsjednik Josipovic rece da ce traziti ostavku Karamarka zbog bijega?? Sta je sa time? Jel' to u procesu ili se i predsjednik predomislio??

Komentiraj...
Vidi sve komentare