To je to što me zanima!

Šok u Srbiji: Priznanje Kosova vide kao uvjet za ulazak u EU

Iako se nigdje izrijekom ne navodi priznanje, čitav niz pojedinosti iz nacrta 35. pregovaračkog poglavlja govori o priznavanju Kosova
Vidi originalni članak

Rečenica napisana u 35. pregovaračkom poglavlju između Srbije i EU poprilično je šokirala premijera Aleksandra Vučića koji ju je nazvao "jezivom". To poglavlje odnosi se na Kosovo, a u njemu, među ostalim, piše da dijalog u Bruxellesu ubuduće neće voditi Beograd i Priština, već Srbija i Kosovo. Zaključak koji je iz ove, ali i još nekih pojedinosti izvukao Vučić jest da EU u procesu pregovaranja o članstvu od Srbije de facto traži priznavanje Kosova kao samostalne države, piše Večernji list.

Nacrt toga pregovaračkog poglavlja podrazumijeva da Srbija Prištini na upravljanje preda elektranu Gazivode. Također se navodi kako se ukidaju administrativni prijelazi i uvode pravi granični prijelazi s državnim obilježjima i rampama. Jedna od točaka je i prestanak financiranja i podrške srpskim strukturama unutar Kosova, i to u 29 općina. Tako bi nestale takozvane paralelne institucije vlasti.

Više čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samo pošteno_1 11.10.2015.

    Sta je tu i za koga sokantno? Pa to je odavno jasno da srbe ceka priznanje ionako izgubljenog po njih Kosova.

  • škver 11.10.2015.

    priznajte! ne zbog EU,već jer ste ljudi a postanite ljudine! dosta je ratova,krvi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare