To je to što me zanima!

Šokantna snimka: Njegovatelj im zlostavljao sina s autizmom

Roditelji dječaka posumnjali su na zlostavljanje nakon što su primijetili da Zak (19) dobiva trzaje na okolinu što do tada nije bio slučaj. U sobu su postavili kameru
Vidi originalni članak

Paul i Julie Rowlands iz Velike Britanije šokirali su se kada su pogledali snimku s kamere koju su potajno stavili u sobu svojeg autističnog sina nakon sumnji da ga zlostavlja njegovatelj. 

Stanleya Nkenku (35) snimili su kako 19-godišnjeg Zaka udara po glavi i govori mu da je 'glup i nesposoban'. Roditelji su sina smjestili u njegovateljsku ustanovu gdje će, vjerovali su, dobiti potrebnu njegu. 

Nakon što bi ga nekoliko puta udario i izvrijeđao, Nkenka bi mladića ostavio da jeca u mraku svoje sobe. Prije nego je izašao iz sobe, Zaka bi gurnuo na krevet i zaprijetio mu batinama ako izađe van, što se jasno čuje na snimci. 

Roditelji su kameru postavili nakon što su primijetili da se Zak neobično trza kada su oko njega. Posumnjali su na zlostavljanje i šokirali se vidjevši da su bili u pravu. Njegovatelj nije imao izbora nego sve priznati. Osuđen je na šest mjeseci zatvora, piše Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 76

  • wortexhole 26.11.2014.

    A, ne bi on kod mene prošao samo sa kaznom od 6 mjeseci zatvora. Mislim da mu više nikada ne bi palo na pamet da nekoga zlostavlja. Okrutno, možda, ali oko za oko.

  • InesSmrček 24.11.2014.

    da itko dirne moju djecu.. ni na kraj svijeta se nebi mogao sakriti.. Nikakav zatvor nebi stigao docekati!

  • thora 24.11.2014.

    Što se mene tiče sva zanimanja što se tiču djece, osoba s intelektualnim oštećenjima , invalida, umirovljenika, trudnica bi svake godine poslala na psihotest.Asistent, njegovatelj, tetat u vrtiću , dr .. svako može puknuti i dok se u ta i niz drugih ne uvedu stroži kriteriji svakakve će ljudske nakaze raditi.Jedan građevinski radnik svake godine obavlja liječnički , psihotest a njegovatelj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare