To je to što me zanima!

Šokantne scene iz zagrebačke škole! Profesor tuče učenika po glavi, drugi snimaju: 'Ide otkaz'

Na snimci uznemirujućeg sadržaja učenik dolazi do profesora, nešto mu govori, a onda se hrva s njim. Dolaze do police gdje profesor uzima nešto i više puta udara učenika po glavi
Vidi originalni članak

U posjedu smo skandalozne snimke iz jedne zagrebačke srednje škole na kojoj učitelj nekakvim predmetom udara učenika po glavi.

Prije toga, kako se vidi na snimci uznemirujućeg sadržaja, koju zbog zaštite maloljetnika nećemo objaviti, učenik dolazi do profesora, nešto mu govori, a onda se hrva s njim. Dolaze do police gdje profesor uzima nešto i više puta udara učenika po glavi. Sukob se nastavio dok ih ostali učenici nisu razdvojili. Neki od njih su sve snimali, drugi su navijali i dobacivali. 

Da su upoznat sa snimkom, potvrdili su nam iz same škole.

"Škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika", napisala nam je ravnateljica.

S cijelim događajem upoznato je i Ministarstvo.

- Ministarstvo je upoznato s događajem. Škola je promptno reagirala i poduzela sve aktivnosti sukladno propisima te od događaju obavijestila nadležna tijela. Policija poduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlastima, a škola će navedenog profesora sankcionirati u skladu s propisima koji reguliraju radne odnose - rekli su nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Poslali smo upit i zagrebačkoj policiji i odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


 

Idi na 24sata

Komentari 385

  • clint 22.12.2023.

    balavac nadobudni :)

  • sanskrt 22.12.2023.

    Ja sam školski pedagog koji radi po zamjenama jer ako nisi podoban teško ćeš do stalnog posla u RH. Pedagoški posao ako se radi sa srcem i bez nasilja izuzetno je težak. Ne podržavam nasilje nad djecom nikako ni od čije strane, ali današnja djeca u globalu prešla su granice. Apel na roditelje prvo, pa na profesore da na lijep i uljudan način objasnimo djeci da huliganstvo nije opcija i da dovodi do zla za sve nas. Razgovor, prevencija. Previše je pokvarenosti, brige samo za sebe u sustavu, i jednih i drugih i trećih. Empatije malo ima. Samo se glumi. Razgovor i prevencija. Stop nepotizmu također jer dok je takvih veza pojedinci sa svake strane dozvoljavaju si što žele.

  • tomo100brt 21.12.2023.

    Ovim balavim derištima jedina prava odgojna mjera je batina. U Jugoslaviji te nitko nije ni pitao tko je u pravu. Svi su se bojali drugara, drugarica, prefesorica i profesora. Ako si kažnjen u školi, znao si da si u krivu. Nisi smjeo doći doma kažnjen. Opet bi primio bubetiča od roditelja. Sad kad te i roditelj dirne zoveš telefon za zlostavljanje, a kamo li nastavnik ili profesor u školi. Ovako se stvaraju huligani tipa BBB i Torcide. Kao što rekoh, klin se klinom izbija. Nered se riješava batinama. U normalnim uvjetima uvijek je huligan jači on tebe. Ako oni krenu na tebe moraš i ti na njih. Nema tu priče. Neka se ovi glupani koji su kaznili profesora nađu u istoj situaciji i pokušaju braniti. Ajde da ih vidim. Sva podrška profesoru u ovom slučaju iako je imao alkohola u krvi pa je po dužnosti kriv. To mu je jedini grijeh i ne može biti uzor jer čovjek koji pije puno alkohola nikad ne može nikad djeci biti uzor. Bez obzira na ovaj grijeh koji nije na nikoga utjecao ponavljam da mu dajem podršku jer su ova djeca budući huligani. Ima li itko normalan u ovoj državi ili ćemo biti nacija huligana koji će stalno po svijetu raditi nerede?

Komentiraj...
Vidi sve komentare