To je to što me zanima!

'Militanti smiju silovati curice koje još nisu ni u pubertetu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Islamska država objavila je na priručnik 'Pitanja i odgovori o zarobljenicima i robovima' u kojoj savjetuju svoje borce kako da tuku i zlostavljaju zarobljene žene
Vidi originalni članak

Islamska država objavila je priručnik 'Pitanja i odgovori o zarobljenicima i robovima' u kojoj daju upute svojim borcima kako kupiti i prodati žene i djevojčice koje su zarobili te kako ih silovati, čak i ako nisu ušle ni u pubertet. 

Priručnik se proširio na Twitteru među starijim vođama IS-a, a maskirani borac dijelio ga je u petak ispred džamije u iračkom gradu Mosulu.

Jedno od pitanja u njemu je: Da li je dozvoljeno imati spolni odnos sa ropkinjom koja još nije ušla u pubertet?

Odgovor glasi da je dozvoljeno ako je ona 'prikladna za odnos'. Žene robove dozvoljeno je prodavati, kupovati i poklanjati jer su one 'vlasništvo gospodara kojeg se on može riješiti'. Zarobiti smiju židovke i kršćanke, ali ne muslimanke, čak i ako je 'odmetnica'. Smiju ih tući kako bi ih disciplinirali, ali ne po licu, javlja Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 252

  • IsmetinHodza 22.12.2014.

    Tu sam samo da vam malo zasmetam. Sve vase vlade su u vazalnom odnosu SADa tako da moraju da pisu lazi i gluposti. Istina je sasvim drugacija. Sve strane u sukobu se bore za svoje interese,ubijaju i muce,siluju i otimaju. Znamo mi najbolje sta se desavalo na nasim prostorima. Znamo da neki ratuju zato sto su patriote,drugi pak jer misle da steknu bolju poziciju u drzavi,a najvise je onih koji jednostavno dolaze do imovine na ilegalan nacin. U ovom ratu najvece interese ima Amerika,u svakom smislu. Ima svoje pse od arapskih vladara koji ih slepo slusaju na ustrp svog naroda. Amerikanci su tamo jer su tamo i njihovi interesi,ali nezna sto vi jadnici lajete na te idisovce ,pa oni su daleko od vas a i nije u vasem interesu ko ce tamo da pobedi...sve jedno vama nece pripasti nista. Jedino zbog cega lajete je mrznja prema muslimanima,iako ni oni vama nisu uradili nista.

  • Raqual-Cro 16.12.2014.

    P.S- Opće je poznato da to nisu nikakvi "ratnici" vojnici... Najgora moguća "vojna sila".. Ugled si bruse time što sječu glave i siluju maloljetnice. Sa puskom u ruci bjeze od noza. Nemaju ni status muskarca... takve udruge kao i talibane ili sl. moze rijesiti "LEGIJA STRANACA" kroz godinu dana. Bez ičije pomoći, ali tu su drugi interesi koji masovno pristizu sa zapada... Tako da ta odsjecanja glava novinara,civila,zena i djece te silovanje istih moze spriječiti samo 3. svijetski rat. Naravno na nuklearnoj bazi.

  • Raqual-Cro 16.12.2014.

    Bolesni točka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare