To je to što me zanima!

'Šokiran sam, nikad mi se nije dogodilo da netko napuše nešto kao što je to napravio Grmoja'

Mislim da ima neku medijsku kalkulaciju oko toga. Naravno da se nasmijao i nije to bila jedina situacija ispred Sabora nego smo se zezali i kad smo predavali i liste za pristup sjednici, rekao je Tomašević
Vidi originalni članak

Okupio se i deseti saziv Sabora, a i prvi dan bilo je tenzija. Prije početka sjednice Mostov Nikola Grmoja na svom je Twitter profilu objavio da mu je prijetio Tomislav Tomašević iz platforme Možemo!

PRVI DAN I ODMAH CIRKUS Peović: HDZ-ovac mi je u Saboru urlao da su moji preci koljači!

- Dakle, ja sam tu bio ispred sabornice, čekam svoje kolege. Došao sam u jednom dobrom raspoloženju, dobrom duhu, ali evo kolega Tomašević iz lijevo-zelene koalicije je odmah krenuo s prijetnjama. Dakle, rekao mi je da ću platiti zbog svog nastupa na N1 - napisao je Grmoja te nastavio:

POŽALIO SE NA TWITTERU Grmoja: 'Tomašević i Možemo su mi prijetili na ulazu u Sabor'

- Ne znam, valjda bi gospodin Tomašević, gospođa Peović i ostali uređivali što bih ja trebao govoriti. Evo, to smatram kao jedan udar na slobodu govora saborskog zastupnika. Volio bih da razjasni što je mislio pod tim da ću platiti zbog onog što govorim.

Tomašević je rekao i svoju stranu priče za RTL Danas:

- Mislim da ima neku medijsku kalkulaciju oko toga. Uz sva ta podbadanja koja smo imali i prije, ali u tri godine politike nikad mi se nije dogodilo da netko na ovaj način izvuče stvari iz konteksta i napuše ju kako bi dobio medijsku pozornost. Naravno da se nasmijao i nije to bila jedina situacija ispred Sabora nego kad smo predavali i liste za pristup sjednici, onda smo se zezali.

- Šokirao sam se, moram priznati zbog toga. Međutim već smo nekoliko puta gospodin Grmoja i ja razgovarali o tome i vjerujem da smo to riješili. 

PRIDRUŽILA IM SE MRAK TARITAŠ Orešković o Zurovcu: 'Koalicija nije u problemu, osnovale smo i prvi ženski Klub u Saboru'

Tomašević se dotakao i Zakona o obnovi Zagreba:

- Mi inzistiramo da ide u dva čitanja i zasad informacija jest da će ići u dva čitanja. Prvo bi trebalo biti već sljedeći tjedan. Izabran sam u Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo, što mi je bitno jer je to matični odbor upravo za Zakon o obnovi Zagreba. Tamo ćemo vidjeti tu zadnju verziju zakona, bilo je oko 400 komentara u javnoj raspravi, mi smo sudjelovali isto tako u tome i vidjet ćemo koliko je toga Vlada usvojila. Vjerujem da će nakon prvog čitanja biti rasprava, a onda nakon drugog i usvajanje. Ako budu dobre stvari u njemu, zašto da ga ne podržim?

U Saboru je potrebno nositi maske, a Tomaševiću je to posebno nezgodno jer nosi naočale:

- Jako teško, posebice govoriti i ako imate naočale, magle vam se. Teško je i zbog mimike lica. Možda dolazi do ovakvih nesporazuma zato što ljudi imaju maske. Ali, ne, doista je teško pod maskama i trebalo je disciplinirati neke zastupnike koji nisu htjeli nositi masku za vrijeme rasprave.

Za kraj, za RTL Danas je otkrio kako je sadržajno prvi dan Sabora bio u redu, a bilo je i dobrih rasprava.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MarijanGrdašić 26.07.2020.

    Ima svakakvih zatupnika kojima i nije mjesto u tom Kokošinjcu. Grmoja je slučaj za sebe. Preporučio bih zakon o obaveznoj psihološkoj procjeni budućih zatupnika.

  • samoproglašeni antifuksićić 23.07.2020.

    zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi tomasevic reagirao da je istu tu izjavu o "placanju za napad" glasnovic uputio npr pupovcu. tko zna, mozda bi tada isto komentirao kako je pupovac napuhao potpuno benignu situaciju

  • comfortably_numb1 22.07.2020.

    Kako bi Šoić rekao:"Tomašević je iznenadjen i uvrijedjen!" 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare