To je to što me zanima!

Soroš: Njemačke mjere mogu dovesti i do sloma same EU!

Ističe da razlaz između zemalja koje kreditiraju i zemalja koje primaju pomoć u euru mogao postati trajan, te rezultirati time da će dužnici biti osuđeni na nizak rast
Vidi originalni članak

Poznati financijaš George Soros prozvao je Njemačku za krizu eurozone te pozvao Nijemce na ekstremnu odluku: Spasite euro! Ili odustanite od opsesije strogih mjera štednje ili vi budite ti koji će napustiti zajedničku europsku valutu!

Soros polemizira kako nije lako uvjeriti Nijemce da upravo njihove mjere vode u produljenu depresiju, političke i društvene sukobe:

 - To može dovesti ne samo do sloma eura, nego i do sloma Europske unije! - rekao je Soros u članku objavljenom u Americi.

On ističe da razlaz između zemalja koje kreditiraju i zemalja koje primaju financijsku pomoć u euro mogao postati trajan, te rezultirati time da će zadužene zemlje biti osuđene na nizak rast jer će stalno biti pristinute velikim premijama na kredite.

Za takvo je stanje Soros napao isključivo Njemačku, kao zemlju koja bi trebala preuzeti odgovornost za takvu klasnu podjelu eurozone, piše Večernji list.

- Po mojem sudu najbolje bi bilo uvjeriti Nijemce da izaberu, hoće li biti malo popustljiviji lider ili napustiti euro. Drugim riječima, Njemačka mora ili voditi ili otići! - ocijenio je Soros.

>>> Više čitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 14

  • roki marćano 10.09.2012.

    Amerika i židovski lobi udružili se da slome Euro valutu kako bi Dolar opet postao i ostao najača valuta.Ovo je čisti financijski rat Amera protiv EU-a.

  • zg36 10.09.2012.

    Kad Soros prestane bezobrazno zarađivati milijarde sa svojim svjetski poznatim špekulacijama na burzi i lobiranjem-moderni naziv za ucjene i mito, onda možda poslušam više od prve riječi teksta.

  • BlackRaven 10.09.2012.

    U stvari većina njegovih predviđanja se uvjek ostvaruje, jer nemojte zaboraviti da u stvari on upravlja financijskim tržištem..

Komentiraj...
Vidi sve komentare