To je to što me zanima!

Šostar: Mislim da ćemo i sutra u Zagrebu imati rekord zaraženih

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Dnevniku HTV-a rekao je kako misli da će i dalje biti gužvi. Kaže da im stižu novi liječnici iz Domova zdravlja, ali da je problem nedostatak mikrobiologa
Vidi originalni članak

Nije alarmantna situacija, ali nismo daleko od toga. Moje prognoze su se do sada obistinile, a mislim da ćemo i sutra imati novi rekord - rekao je Zvonimir Šostar u Dnevniku HTV-a. Kaže da je za ovaj broj zaslužno nepridržavanje mjera prije desetak, petnaest dana.

Na pitanje o praćenju kontakata, kaže da imamo 103 epidemiologa te da to nije dovoljno. Zahvalio je ministru Banožiću na ustupanju dvije kolegice, a rekao je i da im dolaze novi liječnici sljedeći tjedan na Zavod.

Problem su mikrobiolozi, kojih uopće nema na tržištu, kaže Šostar. 

KORONA VIRUS U Zagrebu 337 novih slučajeva, Epidemiolog: 'Povećani broj zaraženih neće se lako smanjiti'

- Jučer smo postavili rekord u broju testiranja u državi, a moram zahvaliti i gradonačelniku na osiguranju novca - rekao je Šostar. Vezano uz novu lokaciju za testiranje kod Velesajma, kaže da su tamo problem struja i internet, ali da vjeruje kako će i to osigurati. 

- Mislim da će gužve biti i dalje - rekao je i spomenuo klinike koje se nalaze u blizini. 

- Mislim da su ove mjere dovoljne i da sve možemo staviti pod kontrolu, ako se ljudi budu držali toga - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Sports <3 22.10.2020.

    rekordi su tu da se ruse

  • 21.10.2020.

    Šostar kaže da situacija izmiče kontroli. Sve se to događa uz indolentnost i neozbiljnost dijela mladih koji su sigurni  da im bolest neće naštetiti, a za starije ih baš briga.    Sve se odvija uz  muljanje ili kako oni to zovu, "promišljanje", ispolitiziranog stožera. A u mnogim sredinama im je zaraza u potpunosti bez jasne slike. Čeka se da situacija otpuno eskalira.  Da sad reagiraju danak bi platili klubovi, gostione, sportaši, a kad sve eskalira , kad zaražeih bude puno na ulici i u javnom prometu ugroziti će i ono malo industrije i poduzetništva.  

  • GNKDZ 21.10.2020.

    Mećimo 823 ajmo gađati ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare