To je to što me zanima!

Špageti western, mržnja prema crkvi, a onda zaokret u religiju: 'Kako vjetar puše, on se okreće'

U 2. nastavku feljtona o mađarskom vođi Viktoru Orbanu donosimo detalje o njegovom političkom putu, uspjehu i naglom zaokretu u politici. U svemu je bitnu ulogu odigrao i jedan svećenik...
Vidi originalni članak

Austrijski, odnosno austro-mađarski, novinar Paul Lendvai (rođen 1929. godine u Budimpešti kao Lendvai Pal) napisao je biografiju “najzločestijeg djeteta” europske politike, Viktora Orbana, mađarskog lidera koji već godinama maltretira Europu svojim modelom “iliberalne demokracije”. . Lendvaijeva je knjiga doživjela više prijevoda, a 2020. objavljena je i u Sloveniji, u prijevodu Andreja Pozniča. Čak 22 godine Paul Lendvai bio je dopisnik dnevnika Die Presse i Financial Timesa za istočnu Europu, pisao je za The Economist, bio urednik na austrijskoj televiziji ÖRF, pa je sjajan poznavatelj povijesti, političara i političkih procesa u ovim dijelu Europe. Donosimo feljton s izvacima  iz Lendvaijeve knjige koji je originalno objavljen u tjedniku Express u prosincu 2020. godine.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.05.2022.

    Ja Orbana nisam doživljavao kao "desničara" jer ga je Soroš doveo na vlast... to što se okrenuo Putinu i postao neki "desničar" samo potvrđuje tezu da se okreće tamo odakle dolazi novac. no sad nema više natrag, jer Sorošu više ne može i jedina nada mu je da će se Putin održati na vlasti. jer kad presuši i ta pipa, Orban pada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare