To je to što me zanima!

Španjolci i Grci štrajkaju zbog strogih mjera štednje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U Grčkoj je u sukobu ozlijeđeno sedam policajaca i šest prosvjednika, dok u Madridu tri dana neće raditi podzemna željeznica koju koristi 2 mil. ljudi
Vidi originalni članak

Grčki policajci su suzavcima gađali prosvjednike koji su uzvikivali 'Zapalimo parlament' u utorak u Ateni par sati prije sastanka vlade na kojem su raspravljali o smanjenju mirovina i produženju radnu obavezu. Oko 18.000 ljudi je sudjelovalo u 24-satnom štrajku protiv strogih mjera štednje, a u sukobu policije i prosvjednika ozlijeđeno je šest građana i sedam policajaca. Prosvjednici su komadima mramora sa stanica metroa gađali policiju te palili kante za smeće. Zbog nereda nisu radile banke, vladini uredi ni javni prijevoz. Otkazani su i domaći neki letovi i trajektne rute.
U Madridu u srijedu treći dan štrajkaju radnici podzemnih željeznica koji se također protive državnim mjerama štednje koje bi trebale obuzdati vanjski dug. Tijekom dana sindikat će glasati o nastavku ili prekidu štrajka koji utječe na oko dva milijuna Španjolaca. Ljuti su na vladu koja reže plaće u javnom sektoru za oko pet posto kako bi uštedjeli 15 milijardi eura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dinamo 30.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • korki 30.06.2010.

    Ovo je pravo lice EU! Kapitalizam i maksimalno izrabljivanje. Da je logike, po cemu su Rumunji i Bugari usli ispred na u EU (pa oni imaju vise s.anja ne)...sve je to interes radi nafte itd, itd. Lijepo ce nam bit kad nam granice budu dostupne za ulaz svakakvog sljama. Dovoljno je vidit Kanare kako su od turistickog sredista postali \"naseljeni\" tisucama ilegalaca iz Afrike. Kakva EU.....

  • PapaŠtrumpf 30.06.2010.

    Je... EU ! Kad nisi sam sebi sposoban organizirati zakon i narod budala moraš biti da shvatiš kako će te drugi samo iskoristiti, a takvih u nas pun Sabor !

Komentiraj...
Vidi sve komentare