To je to što me zanima!

Španjolska platila $ 11 mil. al Qaedi za oslobođenje novinara

Novinari su nestali u srpnju 2015. godine u pobunjenički kontroliranom Alepu nakon što su u Siriju ušli iz Turske, koja snažno podupire sirijsku oporbu
Vidi originalni članak

Više od 11 milijuna dolara plaćeno je sirijskoj al Qaedi za oslobađanje triju španjolskih novinara, objavili su u ponedjeljak turski provladini mediji.

Za svakog novinara uplaćeno je 3,7 milijuna dolara, stoji u izvještaju dnevnog lista Yeni Safak kojeg prenosi i internetska stranica turske vlade.

Španjolska vlada zatražila je pomoć Turske i Katara u pregovorima, no Turska nije komunicirala direktno s aal Qaedinm sirijskim krilom al Nusrom, izvještava turski list. 

Madrid je zahvalio objema državama na njihovoj pomoći nakon što su se trojica novinara, Antonio Papliega, Jose Manuel Lopez i Angel Sastr, ranije ovog mjeseca vratili u Španjolsku. 

Novinari su nestali u srpnju 2015. godine u pobunjenički kontroliranom Alepu nakon što su u Siriju ušli iz Turske, koja snažno podupire sirijsku oporbu koja se bori protiv predsjednika Bašara al-Asada. Otela su ih trojica naoružanih muškaraca a, po vladinim izvorima, čitavo su ih vrijeme držali pripadnici al Nusre. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ZluradStrašniji 16.05.2016.

    Tomislav Salopek. Crveni, crveni, zašto niste postupili isto???

  • AntonijoCindrić Cico 16.05.2016.

    Za Salopeka nije bilo ni volje ni love. PUMB

  • Maroko_1 16.05.2016.

    tako se cuvaju svoji ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare