To je to što me zanima!

Španjolski parlament odobrio: Mariano Rajoy novi je premijer

Novi premijer najavio je kako će otvoriti nova radna mjesta, "srediti" banke i dovesti investitore u zemlju. Najavio je i oštre rezove, pogotovo u novom proračunu za 2012.
Vidi originalni članak

Španjolski parlament je u utorak odobrio Mariana Rajoya (56) kao novog premijera u toj zemlji. Dobio je 187 glasova od 350 zastupnika. Nakon što prisegne i pred kraljem Juanom Carlosom postat će i službeno šef španjolske vlade.

Novi premijer najavio je kako će otvoriti nova radna mjesta, "srediti" banke i dovesti investitore u zemlju, javlja AFP. Najavio je i oštre rezove, a uštede u proračunu za 2012. godinu iznose 16,5 milijardi eura u javnom sektoru. Rajoy kaže kako na taj način planira smanjiti dug zemlje. Tvrtkama je obećao i porezne olakšice. 

- Znam da ništa nije lako, ali odlučan sam u svom cilju da Španjolska napreduje kao država - rekao je novi premijer.

U Španjolskoj je inače pet milijuna ljudi nezaposleno, a zemlja je pred ekonomskim kolapsom. U zemlji gospodarski rast stagnira, a prava kriza mogla bi izbiti tek sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mika_h 21.12.2011.

    To je sve maslo Merkelove i Sarkozija, sklonili su Papandreua, pa Berluskonija, pa je Španjolska došla na red. Ko se kurči, njega maknu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare