To je to što me zanima!

Španjolski pilot prije pada Airbusa vidio jaki bljesak

Istražitelji pretpostavljaju da je za francuski avion bilo kobno nevrijeme te da nije eksplodirao. Ipak španjolski pilot tvrdi da je vidio snažan bljesak
Vidi originalni članak

U posljednjim minutama prije pada Airbusu 330 su otkazali svi važniji električni sustavi. Tu su informaciju objavile brazilske novine O Estado de S. Paulo, koje se pozivaju na izvore u Air Franceu. Prema podacima brazilskih novina, zrakoplov je na visini od nekoliko tisuća metara prolazio kroz jako nevrijeme. Pilot je oko 4 sata u ponedjeljak poslao poruku kontroli leta da zrakoplov leti kroz crne oblake, munje i jak vjetar. To su potvrdili i podaci satelita koji pokazuju da su naleti vjetra bili i do 160 km/h. Deset minuta nakon toga, u 4.10 sati avion je poslao seriju signala koji pokazuju da se autopilot isključio i da se kompjutorski sistem prebacio na alternativne izvore energije. Kontrole koje su bile zadužene za stabilnost aviona tada su već bile oštećene. Osim toga oglasio se i alarm koji je upozoravao na još veća oštećenja. Tri minute nakon toga, odnosno u 4.13 sati su se pokvarila dva važna sistema koji nadziru visinu i smjer te brzinu zrakoplova. Uskoro su se pokvarili i ostali sustavi. Posljednji signal je stigao u 4.14 sati koji pokazuje da se sva elektronika u kabini raspala. To je moglo značiti da je tlak u kabini naglo pao ili da se avion već srušio u more.

AVION VJEROJATNO NIJE EKSPLODIRAO
Brazilski ministar obrane Nelson Jobim je rekao da Airbus 330 vjerojatno nije eksplodirao te se raspao tek pri udaru u vodu. 
- Prisustvo ulja i goriva znači da vjerojatno nije izbila vatra ili eksplozija, ali to je samo hipoteza - rekao je Jobim na konferenciji za novinare. Novinari su ga pitali i za mogućnost atentata, a  Jobim je rekao kako za to nema nikakvih naznaka. Još uvijek nije nađeno nijedno tijelo. U avionu je bilo 228 ljudi.



ŠPANJOLSKI PILOT VIDIO SNAŽAN BLJESAK
Pilot španjolske tvrtke Air Comet koji je letio između Lime i Madrida je nedaleko mjesta gdje se srušio Airbus 330 vidio intenzivan bljesak bijele svjetlosti, donosi dnevnik  El Mundo. Pilot je rekao kako je u daljini vidio snažan i intenzivan bljesak bijele svjetlosti koja je slijedila silazeću i okomitu putanju te se raspršila u šest segmenata. Pilot je prijavio što je vidio, a njegova kompanija je o tome izvijestila Air France. Dnevnik smatra kako izvješće pilota pokazuje da je u avionu ipak možda ekplodirala bomba.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • damirAERO 04.06.2009.

    za RUPICKA: Da, zivim u Hrvatskoj tj. Splitu i da ti pravo kazem nogomet me ne zanima nimalo a i biram drustvo pazljivo. Uglavnom sam sa pilotima, sa starijim od sebe, i sa vrsnjacima s kojim djelim slicne interese. Letenje mi je sve sto sam zelio i ostvario i sto i dalje zelim. Za menew vrijedi ovo: AKO SI IKADA PROBAO LETJETI, ŠETAT ČEŠ POGLEDA UPRTOG K NEBU, GDJE SI BIO I GDJE SE ČEZNEŠ VRATITI

  • rupicka 04.06.2009.

    još se samo nadam da živiš u hrvatskoj, pa da mogu reć - ima nade za našu malu zemljicu kad imamo ovak zainteresirane i pametne dečke koji hoće učit i imaju strast za nekaj, a da nije nogomet i šaka u glavu:)) želim ti da ostvariš sve svoje planove i da letiš dugo i daleko, a ateriraš meko i sigurno:)) uživaj!

  • damirAERO 04.06.2009.

    za MAZUR i RUPICKA: ma nema na cemu, pitajte sta god ocete, evo sad cu osasmnaest godina napunit pa cu upisat za profesionalnog pilota, a kasnije sa 23 za Boeinga il Airbusa najvjerojatnije. Trenutno letim na cessni i na jedrilicama posto mi je to sa mojim godinama jedino dostupno. Ali eto iman iskustva jer mi je otac pilot, imao sam nekoliko vlastitih iskustava i naravno puno sam ucio. Ali sve u svoje vrijeme ce doc

Komentiraj...
Vidi sve komentare