To je to što me zanima!

Spar zapošljava umirovljenike: Nude fleksibilno radno vrijeme

Zadovoljni smo odazivom umirovljenika koji pokazuju veliki interes, raspituju se kod naših voditelja trgovina, a realiziraju se i prva zapošljavanja“, istaknuo je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska
Vidi originalni članak

Pozdravljajući odluku Vlade kojom je proširena mogućnost zapošljavanja umirovljenika uz zadržavanje postojeće mirovine, SPAR Hrvatska pokrenuo je program u kojem umirovljenicima nudi fleksibilno zapošljavanje na četiri sata.

„Uz zadržavanje postojeće mirovine umirovljenicima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja. Uz ove pogodnosti umirovljenicima nudimo i mogućnost izbora fleksibilnog radnog vremena.

Zadovoljni smo odazivom umirovljenika koji pokazuju veliki interes, raspituju se kod naših voditelja trgovina, a realiziraju se i prva zapošljavanja“, istaknuo je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, priopćeno je iz tog trgovačkog lanca.

 Gotovo polovica zaposlenih, primjerice, u SAD-u prošle godine su bili stariji od 55 godina, a taj trend će se nastaviti i u 2019.

Sve je veća svijest o tome da su ljudi u zrelijim godinama itekako sposobni radnici, a uz poboljšanje kućnog budžeta važno je i vraćanje umirovljenika u društvo. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • 19.01.2019.

    Zapošljavanje umirovljenika bilo bi OK da je kod nas stanje kao na primjer u Češkoj, puno posla, a nema radnika, nezaposlenost manja od 3 %. Pogotovo kad se uzme u obzir da su mnogi naši povlašteni umirovljenici, lažni umirovljenici još uvijek radno sposobni. Mnoge tvrtke će umirovljenike iskoristiti da prođu jeftinije, srušiti će cijenu rada. Ali mladi nisu sputani, imaju šire poglede, lako preskaču barijere i eto ih u još većem broju izvan države. Cijena rada će pasti, kvalitetan mladi kadar dobiti će dodatni poticaj za odlazak u Njemačku,....

  • kontramrakukontrasili 19.01.2019.

    SPAR svaki dan mijenja cijene artikala,lažu i varaju na blagajni,meni se rti puta desilo da su mi vraćali novac jer kao nisam rekao na blagajni da je taj artikal na akciji,ma haloo?? A jedan dan ista salama 76 kn kg ,drugi 46,treći 55,to je po meni prkljava politika tog lanca u HR.Umirovljenici koji možete,zaposlite se i udrite im po pršutu samo,oni to ne vole al šta Vam mogu??

  • Dak1959 18.01.2019.

    To je sramota za Hrvatsku ! Otjerali ste mladu radnu snagu a sad hoćete da vas " grobovi " hrane !

Komentiraj...
Vidi sve komentare