To je to što me zanima!

Spasili dvoje planinara koji su zapeli zbog nabujalog potoka

U Nacionalnom parku Paklenica spašeno je dvoje planinara kojima je put s planine presjekao nabujali potok. Dežurne službe su ih dovele na sigurno i neozlijeđene
Vidi originalni članak

Zadarska ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja u nedjelju u 19.30 sati posredstvom Centra 112 dobila je dojavu da se dvoje planinara nalaze na putu od Jurlina prema kanjonu, a da je potok Velika Paklenica toliko nabujao da ga je nemoguće prijeći.

Na teren je odmah upućena dežurna ekipa iz Starigrada, 3 spasioca iz Stanice Zadar i 2 spasioca iz Stanice Orebić. Po dolasku na mjesto, ekipa je postavila gelender (rukohvat) preko potoka  te su planinarima, kojima su izradili improvizirane pojaseve asistirali pri prelasku. Planinari nisu ozlijeđeni. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • WOMANIZER 01.04.2013.

    i ponovno heroji na djelu! :)) bravo!!

  • bbbdado 01.04.2013.

    HGSS-ovci vi ste ponos Hrvatske

  • genikameni 01.04.2013.

    Mi ALpinisti smo ljubitelji prirode kao i svi planinari i navikli smo na extremne uvjete.vrijeme u planini se može promjenuti u 5 minuta i umjesto sunca pojavi se olujno nevrijeme,naravno da svaki pohod u planinu treba biti pripremljen,ali ponekada se desi i ovakva neplanirana situacija,tada spašavatelji nastupaju i jedina nagrada i zadovoljstvo je usvpešno izvedena akcija,što je u HGSS-u visokih 97%.i za kraj oprema i ostala logistika se financira od članarine i donacijama.i sva spaašavanja su ivedena dragovoljno i humanošću.pozdrav ljubiteljima planina i onim koji će to postati.naša poslovica "Alpinizam je najbolja stvar u životu koju možeš raditi u odjeći" :-)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare