To je to što me zanima!

Spasili jahtu od 23 metra u kojoj je bilo 10 tona vode

Motorna jahta Riomada iz Londona tonula je zbog rupe u trupu širine 50 centimetara, izvukli su je deseci ronioca i velika dizalica 'Divić' iz Uljanika
Vidi originalni članak

Jahta je u četvrtak 27. rujna plovila oko Pule, bila je tri do četiri milje od kopna. Vjerojatno je lupila u nešto jer je voda naglo počela prodirati u njezin trup, kaže naš čitatelj Stanislav Perković koji je snimio fotografije. Nakon nezgode, a s rupom u trupu jahtu su do pulske luke dovezli zapovjednik i dva člana posade. Punih tjedan dana mnogi su pokušavali spasiti jahtu od potonuća. Dolazile su kamionske dizalice, ali 23 metra duga jahta za njih je bila preteška. U četvrtak je jahtu napokon izvukla plovna dizalica Divić iz Uljanik brodogradilišta, uz pomoć mnogobrojnih ronioca.
- U jahti je bilo čak 10 tona vode, a samo jahta ima 70 tona, trebalo je takav teret izvući na kopno - dodao je naš čitatelj.
Na trupu se vide dvije rupe promjera od 30 do 50 centimetara kroz koje je ulazila voda. Jahta se trenutačno nalazi u malom privatnom brodogradilištu Heliyacht Pula. Uzroci prodiranja vode znat će se tek nakon detaljnih pregleda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare