To je to što me zanima!

Spasioci još nisu pronašli olupinu srušenog aviona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U potragu za olupinom Pamir Airwaysa uključile su se američke i NATO snage, no zbog guste magle helikopteri tragači ne mogu uzletjeti
Vidi originalni članak

Troje Britanaca i jedan Amerikanac bili su u afganistanskom zrakoplovu tvrtke Pamir Airways koji se u ponedjeljak srušio u planinskom lancu Hindu Kush na putu od Kunduza do Kabula. Radi se o Davidu Tayloru, Chrisu Carteru i Danielu Savilleu, potvrdilo je britansko ministarstvo obrane dodavši kako su obavijestili njihove obitelji. Osim njih na letu je bilo još dvoje stranaca, čije nacionalnosti nisu otkrili, te 38 Afganistanaca. U potragu za olupinom uključile su se američke i NATO snage, no vremenski uvjeti su teški te zbog guste magle helikopteri tragači uopće ne mogu uzletjeti. Iako znaju točnu lokaciju gdje je avion pao, morali su sletjeti šest kilometara dalje i krenuti pješice u potragu.
- Magla je toliko gusta da se ne može vidjeti gdje planina počinje, a gdje završava - rekao je američki kapetan Robert Leese. Područje oko prijevoja Salang pretražuje najmanje 70 spasioca, a nekoliko helikoptera čeka u stanju pripravnosti. Još uvijek nisu poznate sudbine putnika, iako se vjeruje da, zbog nemogućih uvjeta, nema preživjelih. Njihovi članovi obitelji okupili su se u zračnoj luci u Kabulu gdje iščekuju vijesti o svojim najmilijima.
- Čuo sam se s bratom prije leta. Rekao mi je da se taman ukrcao na avion i da ne može pričati, no da ćemo se uskoro vidjeti. Od tada se više nije javio, a nitko mi ne želi dati nikakve informacije o nesreći - rekao je uplakani Jaweed Stanikzai. Vlasti još ne žele nagađati o uzrocima nesreće dok se ne pronađu crne kutije.
- Ne možemo isključiti niti jednu mogućnost. Avion se mogao srušiti zbog loših vremenskih uvjeta, tehničkog kvara, udara groma pa čak i terorističkog napada - rekao je afganistanski ministar prometa Mohammadullah Bataz. Podsjetimo, putnički zrakoplov tipa Antonov AN-24 srušio se kod prijevoja Salang, 100-ak kilometara od Kabula. Zadnji put su ga vidjeli između provincije Kunduz i glavnog grada Kabula. Izgubio je vezu s kontrolnim tornjem deset minuta nakon polijetanja. U avionu je bilo šestero članova posade i 38 putnika, među kojima svega tri žene.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zlatko76 18.05.2010.

    nek pitaju talibane, oni znaju gdje su ga oborili

Komentiraj...
Vidi sve komentare