To je to što me zanima!

Spavao zimski san: Mrvica se vratio, sada ima više od 200 kg

Osim Mrvice mjestom Crni Lug prošetala se i medvjedica s troje mladunčadi. Obitelj medvjeda šetala se kao na pisti i nitko im nije smetao niti im prilazio
Vidi originalni članak

Dok je s obitelji u vrtu uživao i pio čaj, Danijelu Popoviću se ispred kuće pojavio medvjed.

- To je bio čaj s medom, ali pravim medom - našalio se Danijel. Smeđi medvjed se već nekoliko godina redovito vraća u Crni Lug kraj Delnica.

- Dok se većina male djece igra igračkom medvjedića, moj unuk uživa u pravoj životinji - rekao nam je Danijel. Oko njegove kuće se posljednjih pet godina često “šeću” medvjeđe obitelji.

- Kad smo ga vidjeli prvi put prije 4-5 godina, bio je mali, a danas sa svojih 200-300 kilograma pokazuje kako mu je lijepo živjeti u okruženju s nama, odnosno u zajednici. Ljudi ga se ne boje, naviknuli su se, a i medo se naviknuo. On je samo gladan i dolazi po hranu. Mrvica se jednostavno udomaćio - kaže Danijel. Osim Mrvice mjestom se prošetala i medvjedica s troje mladunčadi. Obitelj medvjeda šetala se kao na pisti i nitko im nije smetao niti im prilazio. Turisti su ih samo fotografirali i držali se na “sigurnoj udaljenosti”.

Stručnjak za velike zvijeri s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Đuro Huber rekao nam je da medvjedi u naseljima nisu rijetkost u ovo doba godine jer su gladni i namirišu hranu. Istaknuo je i kako za stanovnike i turiste nema opasnosti ako se ne približavaju medvjedima, a pogotovo medvjedici kada je s mladima koje štiti.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • ebeoo 10.05.2015.

    kad vidim medu uvijek se sjetim griza....

  • universe 09.05.2015.

    Opomena?????? Jeste li vi pijani večeras?

  • tulipan-ka 09.05.2015.

    A tako ,a baš sam se pitala gdje živi Danijel Popović.Ipak čuvajte se vi te medvjedice,nije njoj baš za vjerovat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare