To je to što me zanima!

Splićani bi sa Šibenčanima zajedno izgradili pet škola?

Splitski vijećnik Srđan Gjurković založio se da Splićani svoje škole na Pujankama, u Ninčevićima i u Pazdigradu grade u istom paketu s dvije škole u Šibeniku
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik i splitski gradski vijećnik Srđan Gjurković predstavio je projekt "zajedničke" gradnje osnovnih škola u Splitu i Šibeniku.

Naime, savjetnica splitskog gradonačelnika, Anđelka Visković nedavno je izjavila kako bi se škola u splitskom kvartu Pazdigrad mogla početi graditi 2016. godine. 

- Najbolje bi bilo da škola na Pazdigradu ide u paketu sa školama na Pujankama i u Ninčevićima - rekla je Visković.

Škole bi se gradile ili iz sredstava EU fondova ili po modelu javno-privatnog partnerstva.

Gjurković tvrdi da ima još bolju ideju.

- Radi se o istom modelu, ali bi se tim trima školama "pridružile" i dvije škole sa šibenskog područja. Projekt bi time dobio na težini, a ukupna investicija bi bila nešto više od 100 milijuna kuna. Obzirom da sve škole imaju potrebnu dokumentaciju, uvjeren sam da bi interes privatnih investitora bio velik - rekao je Gjurković.

Tako bi privatnici svojim sredstvima izgradili škole, a lokalna samouprava bi im nakon toga plaćala najam i održavanje u razdoblju od 20 do 30 godina.

- Šteta je da projekti koji imaju građevinske dozvole stoje. Mislim da ne treba samo čekati na izvore iz EU fondova, iako se ne treba odreći ni tog modela - zaključio je Gjurković.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 30.01.2014.

    Država, grad i općina trebaju graditi školske zgrade, a ne privatnici kojima treba plaćati skupu najamninu. Plaćajuči najamninu za školski prostor u trajanju od pet godina, država ili grad za te novce mogu izgraditi vlastitu školsku zgradu. Dakle ostavite se zabluda, neznanja i prevara.

  • ojdimidojdimi 29.01.2014.

    koće ići u te školeili šta će sa već postojećim školama...............................

  • Ahileja 29.01.2014.

    Samo da u zamišljenim modelima nisu predviđena višestruka farbanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare