To je to što me zanima!

Splićanin otišao raditi u Madrid, već 11 dana nema mu ni traga

Malo tko od prijatelja i poznanika zna da ga nema. Bio je član planinarskog društva gdje o njemu imaju samo riječi hvale. S obzirom da se radilo online, kolege nisu znale da je nestao punih 10 dana
Vidi originalni članak

Splićanin Mavro Božićević (27) nestao je u Španjolskoj. Otišao je raditi za tamošnju podružnicu Ericssona. U Madrid je preselio sredinom listopada, a kao nestala osoba vodi se od 30. studenog. S novim radnim kolegama Mavro je komunicirao uglavnom preko interneta, pa su tek nedavno saznali da ga nema: 

- Prošlo je 11 dana i jučer nam je menadžer javio da je Mavro nestao. Radili smo skupa, u istoj tvrtki i u istom odjelu. Zaista sam šokiran - kratko nam je kazao njegov kolega koji na društvenim mrežama dijeli Mavrovu fotografiju s osnovnim opisom kako bi ga se pomoglo pronaći. 

Kaže da se zbog pandemije koronavirusa nisu često družili izvan posla. 

- Trenutno zbog Covida svi radimo od kuće. Mavro je u listopadu došao u Španjolsku da bi radio s nama. Sad pokušavam proširiti informaciju o njegovu nestanku među mojim kontaktima. Možda ga je netko vidio. Nadam se da je - govori nam Španjolac koji u svojim objavama piše da Splićanin odlično govori engleski jezik, a zna i ponešto španjolskog. Dodaje i da je veoma rezerviran. Povučen. 

Informaciju o nestanku objavio je španjolski Nacionalni centar za nestale osobe. Roditelji nestalog mladića otputovali su u Madrid. Razgovarali smo s njegovim ocem, poznatim skladateljem, pijanistom i orguljašem Ivanom Božičevićem, no kazao je kako ne želi imati kontakta s hrvatskim medijima budući da Mavro nije ovdje nestao. 

Malo tko od prijatelja i poznanika zna da ga nema. Bio je član planinarskog društva gdje o njemu imaju samo riječi hvale. 

- Ne da smo iznenađeni, nego zaprepašteni. Nas pedesetak nismo pojma imali. Nismo ga vidjeli otkako je odselio... - kazala nam je njegova poznanica.

Mavro je prije osam godina proglašen najboljim maturantom u Hrvatskoj. Završio je splitski MIOC, III. gimnaziju, koja slovi za jednu od težih škola u državi.

S najvišim postotkom točnosti riješio je višu razinu ispita iz matematike i fizike te tako osvojio dva prva mjesta na državnoj maturi, a odlične ocjene imao je i iz ostalih predmeta. Kao student računarstva FESB-a započeo je praksu u Ericssonu. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • verna 12.12.2020.

    Uovoj eri pandemije.kad Espanja prednjači u zarazi, ovaj genijalac ide u Madrid..interesantno

  • kajbum 11.12.2020.

    A zaato je iso u madrid ako se sve radi online.

  • CobaltTheSharp 11.12.2020.

    Ae, mora zapea u karantin! To svigdi u svitu u trendu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare