To je to što me zanima!

Splićanka u šoku: 'Daska nam je razbila auto dok smo se vozili! Doletjela je takvom brzinom...'

Sva sreća pa je muž bio priseban i dobro reagirao jer me strah pomisliti što je moglo biti, rekla je Splićanka i dodala kako je s njima u autu bilo i dijete koje je još uvijek u šoku
Vidi originalni članak

Split je u subotu poharala jaka bura koja je napravila kaos na brojim ulicama grada. Policija je morala zatvorili i neke ceste. 

Jedna Splićanka je za Slobodnu Dalmaciju ispričala kako se oko 18 sati vozila Ulicom Domovinskog rata s obitelji kada je na njih iznenada pala daska. 

- Bila je duga i široka dva metra i razbila nam je auto! Doletjela je takvom brzinom... Sva sreća pa je muž bio priseban i dobro reagirao jer me strah pomisliti što je moglo biti - rekla je. S njima je u autu bilo i njihovo dijete koje je, kako kaže, još uvijek u šoku. 

OLUJNI UDARI Vjetar okretao kamione i rušio drveće. Crveni alarm i za danas! Ne idite na put ako ne morate

Sve su prijavili policiji koja je zatim zatvorila ulicu za promet. 

- Nikoga ne planiramo tužiti niti tražimo naknadu, ali bi bilo lijepo da svatko bude odgovoran na mjestu na kojem radi i da malo razmisli u kakvom stanju ostavlja gradilište - rekla je Splićanka. 

Policija je u 19.10 zatvorila oba pravca splitske Ulice Domovinskog rata, a iz Westgate Towera, tvrtke investitora Dalmatia Towera, demantirali su da su padala stakla i ostali objekti s njihovog tornja. 

DHMZ POSLAO SNAŽNO UPOZORENJE Crveni alarm! Ne idite na put ako ne morate. Pripremite se na ozljede zbog krhotina, grana...

- Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Također, na Dalmatia Toweru nije slomljeno nijedno staklo već je riječ o građevinskom i staklenom otpadu s gradilišta u dvorištu objekta kojeg je vjetar razlomio - naveli su i poručili kako su radovi u tijeku te da se drže svih sigurnosnih protokola, no da ne mogu utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su zahvatile grad i cijelu Hrvatsku. 

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, jučer je izmjerena najjača brzina vjetra u Splitu u zadnjih godinu dana, čak 146 kilometara na sat. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mimi mala 05.02.2023.

    ovako dok je bura, poledica ili snijeg svi imaju nekakvu " prisu" i obiteljski moraju bas tada negdje kupovati ili se posjecivati

  • Maddog 05.02.2023.

    pa jel govore da triba ostat doma! ko te tira vam i još autom

  • jamesbond7777 05.02.2023.

    A kaj ces bozja vola 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare