To je to što me zanima!

Odgodili saslušanje za Loru 2: Dujića su napustili odvjetnici

Petero vojnih policajaca optuženo je u slučaju Lora 2 za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima 1992. u Vojno-istražnom centru Lori gdje su tri vojnika i ubijena
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu odgođeno je po drugi put pripremno ročište u slučaju Lora 2. Razlog je ovog puta što su odvjetnici Tome Dujića odlučili ne zastupati ga više. Nije zakazan datum za novo ročište. 

Koordinacija braniteljskih udruga okupila se jutros pred sudom u mirnom prosvjedu.

Kako javlja HRT, branitelji se protive postupku jer će u njemu kao svjedoci sudjelovati i agresori na Hrvatsku, snajperist i pilot koji je bombardirao Metković.

Petero vojnih policajaca optuženo je u slučaju Lora 2 za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima 1992. u Vojno-istražnom centru Lori. Upravitelj tog centra Tomo Dujić, njegov zamjenik Tonči Vrkić, te čuvari Emilio Bungur, Anđelko Botić i Ante Gudić terete se da su zlostavljali zarobljene vojnike od kojih su trojica i ubijena. Dujić i Bungur su u bijegu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 17.10.2014.

    Sudski proces 22 godine ......gdje živimo...

  • emma-123 17.10.2014.

    pilot Goran Pantić uhićen je u travnju 1992. nakon bombardiranja Metkovića, u kojem su poginule tri žene i ranjeno više desetaka osoba, ( naše tužilaštvo ga nije procesuiralo ) a drugi svjedok Vojkan Živković osuđen na 20 godina zatvora pred Vojnim sudom u Zagrebu,( ubio je dvojicu pripadnika HV-a Nenu Đirlića Lunića i Dragu Brnadića ) a nije služio kaznu jer je razmijenjen

  • nefer 17.10.2014.

    što više odugovlače dobit će veću kaznu zbog EU kriterija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare