To je to što me zanima!

Split: Članice SDP-a prošetale rivom u znak borbe za žene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na današnji dan se obilježava Međunarodni dan žena, pa se tako osim i u svijetu, u obilježavanju dana pridružile i žene iz SDP-a. Htjele su skrenuti pozornost na nasilje
Vidi originalni članak

Kako prenosi Dalmacija News žene SDP-a su htjele skrenuti na pozornost na nasilje u obitelji koje žene trpe i na terorizam koji se događa u svijetu.

Kako je izjavila Vesna Alač, predsjenica Foruma žena splitskog SDP-a, žele dati doprinos u borbi nad nasiljem u obitelji nad ženama i da skrenu pažnju na terorizam koji se dešava u svijetu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sudionice prosvjednog marša nosile su transparente s porukama "Stop nasilju", "Recimo ne nasilju" i "Ne okrećem glavu od nasilja".

Najveći problem u efikasnoj borbi protiv nasilja nad ženama je to što žene prijave nasilje tek kada osjete da im je i dijete ugroženo.

Alač kaže da je zakonom nasilje nad ženama dobro regulirano, ali smo u praksi daleko od zapadnoeuropskih zemalja.

Aida Batarelo, zamjenica splitskog gradonačelnika, koja je isto sudjelovala u šetnji Rivom, rekla je da nije nasilje jedini problem u Republici Hrvatskoj. Ekonomska neizjednačenost, točnije visina plaće, koju žene dobivaju nije ista kao i kod muškaraca. Zbog toga je Republika Hrvatska 59. zemlja u svijetu u jednakosti muškaraca i žena u visini plaća.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare