To je to što me zanima!

'Split je domaćica sa 3000 kn penzije i troši na ono što mora'

Gradonačelnik je izbjegao odgovoriti je li gradski proračun u manjku za 90 milijuna kuna. Kako očekivati punjenje proračuna pri padu zaposlenosti, upitao je Kerum
Vidi originalni članak

Vijećničko pitanje Marina Jurjevića (SDP) na sjednici Gradskog vijeća Splita, je li točno da je u gradskom proračunu manjak od 90 milijuna kuna i prijeti li Splitu financijski kolaps, gradonačelnik Željko Kerum iskoristio je za osvrt na situaciju u državi.

 – Vaše pitanje bilo bi korektno kada bi u drugim gradovima bilo bolje. Ne treba podizati paniku s pitanjem je li grad, država, Europa ili kugla zemaljska pred kolapsom. Kako očekivati punjenje proračuna pri padu zaposlenosti? Grad je kao domaćica sa 3000 kuna penzije i troši na ono što mora, a investicijski ciklus može pokrenuti država. S ovakvom politikom nema šanse da će rasti zaposlenost. Najbitniji je razlog guljenje poduzetnika do srži: PDV, ZAMP, Gospodarska komora, Šume, naknade, toliko harača ima! Kako krenuti u posao kada svaka kalkulacija donosi nulu? – požalio se Kerum, javlja večernji.hr.

Što se tiče splitskog proračuna, obećao je da će vijećnicima dati točan podatak o njegovu punjenju. 

Na sjednicu, na kojoj su 32 točke dnevnog reda, došla su 22 vijećnika. Nema Boška Knezovića (HGS), Sanje Bilač (HDZ) i Luke Roguljića (nezavisnog). 

Iako je oporba najavljivala da će tražiti smjenu Nevenke Bečić s mjesta predsjednice Gradskog vijeća, o tome nema ni govora.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • maligrom 27.04.2012.

    90 MILIJUNA na hotele narode a cije? HANI FANI ili kako se vec zove mozda su tamo i jedno pitanje OTKUD TI 90 MILIJUNA su dosli i kud su OTISLI? odgovor`HEHEHEHEHEHEHEH

  • tuti fruti 11 27.04.2012.

    KAKVU SKOLU TRBA IMAT DA SE napravi takav manjak od 90 000 000 kn

  • nselimo1 27.04.2012.

    Šta bi tek Split bio da ima Kerimovu penziju? Gdje bi mu bio kraj,ahhh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare