To je to što me zanima!

Split: Kerum otvorio vrtić i dao mu ime po kćeri Nevi

Željko Kerum otvorio je novi splitski vrtić nazvan Nevica. Kerumova kći je Neva, sestra Nevenka, a ime vrtića navodno su smislile same odgojiteljice
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je u Mostarskoj ulici u bivšem prostoru gradskoga kotara Brda otvorio prvi od šest novih splitskih vrtića. Grad Split je za tu svrhu potrošio dva milijuna kuna, a Kerumova tvrtka donirala je još tri milijuna kuna.
- Nije važno tko je koliko dao nego da su vrtići napokon otvoreni. Trebali su biti otvoreni prije deset godina, ali bivše vlasti nisu ni to uspjele iako je riječ o samo pet posto gradskoga godišnjeg proračuna. Nas napadaju iako smo ih otvorili za malo više od sto dana - rekao je splitski gradonačelnik. Vrtić Nevica, kako kaže dogradonačelnica Anđelka Visković, dobio je ime prema cvijeću, a smislile su ga odgojiteljice iz vrtića. Kerumova kći zove se Neva, a sestra Nevenka, pa se nagađalo da je gradonačelnik i gradskom vrtiću dao ime prema rodbinskim vezama. Tako se Splitom već proširio vic da će se idući vrtić zvati Joškić, prema Kerumovu sinu. Vrtić Nevica primat će 32 djece, a ukupno će u šest vrtića biti zaposlene 33 odgojiteljice i pomoćnice. Počinje raditi u ponedjeljak, 2. studenog. Kerum je napadao bivše gradske čelnike.
- Milijune kuna trošili su na svakakve studije za koje se ni ne zna čemu služe, a mnoge nisu ni završene. Nitko ih nije pitao kako troše novac. Mi nećemo stati, njihovi napadi nas ne zanimaju, nastavit ćemo naše projekte - poručio je gradonačelnik Kerum.

PREMA OBITELJI NAZVAO ŠKOLE I ZRAČNE LUKE

Turkmenistanski predsjednik Saparmurat Nijazov nazvao je sebi u čast gradove. Njegov lik je na novčanicama, a prema članovima obitelji nazvao je škole, aerodrome, pa i meteore.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • HUMI 01.11.2009.

    Čudim se komentarima tipa :biće sada rodilišta .Kao da će ona izabrati to rodilište kada može birati di će i kako roditi .Vjerojatno će izabrati i carski pa će sama odlučiti termin koji joj paše.Ima para pa može sve kako oće..

  • drug Tito_1 31.10.2009.

    od kud mu 3 miljuna?

  • bubamarac14 31.10.2009.

    dok ostali političari troše pare na zabavu...on je jedini pametan pa daje pare za vrtič tj. grad split

Komentiraj...
Vidi sve komentare