To je to što me zanima!

Split neće u bankrot: Novac je na računu, grad će platiti dug

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dospjele su obveze 14 milijuna kuna, od čega polovicu treba platiti Grad, a polovicu država, rekao je na konferenciji za novinare dogradonačelnik Splita Jure Šundov
Vidi originalni članak

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov kazao je kako Grad Split ima novac na računu koji bi trebao uplatiti bankama za Spaladium Arenu. Nakon sastanka s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem, predstavnicima konzorcija, u kojem su izvođači radova i tvrtka grad ATP, Šundov je istaknuo kako su se dogovorili da će Split platiti dugove, piše Večernji list. 

Vlada će nastojati pomoći da se riješi problem i dovrši kompleks. Na konferenciji za novinare u Splitu istaknuli su kako će se Arena uskoro otvoriti. 

Grčić je kazao da je Vladi u cilju da se dvorana otvori i dovrši te da će oni pomoći. Traži elaborat o isplativosti gradnje tornja i modelima kako to učiniti, nakon čega je spremna prepisati vlasništvo nad 12.000 četvornih metara zemljišta na kojem je sagrađena Spaladium Arena na Grad Split.

– Dospjele su obveze 14 milijuna kuna, od čega polovicu treba platiti Grad, a polovicu država. Novac je na računu, nismo ga htjeli proslijediti Sportskom gradu iz straha da ga ne potroše nenamjenski - zaključuje Šundov.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • kreativac 10.09.2012.

    Vlado RH, i meni dolaze na naplatu režije: struja, voda, smeće i ostalo... može i meni nepovratna pozajmica ??? Nemam ni ja kao ni 70% stanovništva ove države

  • sakyosijek 10.09.2012.

    nije dovoljno sto vecina novaca ide u Zagreb sad jos i Dalmatince financirat,pa gdje su im tolike milijarde od turizma?

  • beha 10.09.2012.

    Splitu će vlada pokloniti zemljište i dovršiti Arenu a Kumrovcu neda komunistički dom i zmljište koje mu pripada.U pitanju je Zagorje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare