To je to što me zanima!

Split: Otvorili 'boravak' za beskućnike da im pomognu

Beskućnici će u dnevnom boravku moći boraviti 5 do 6 sati. Dnevni boravak opremili su donatori, a otvorio ga je splitski dogradonačelnik J. Šundov
Vidi originalni članak

U prostoru splitskog Crvenog križa u Viškoj 2 otvoren je prvi 'dnevni boravak' za beskućnike. Ideja je potekla od Udruge Most koja je prije devet godina uredila i prenoćište za beskućnike kojeg trenutno koristi 20-ak muškaraca, a od osnivanje pružilo je smještaj za oko 400 korisnika.
- Naši korisnici neće danju biti na ulici i hladnoći. Moći će ovdje boravit 5 do 6 sati nakon što objeduju u pučkoj kuhinji, a s njima će biti volonteri koji će ih nastojati zabaviti društvenim igrama i drugim aktivnostima. Dogodine, nadam se, u dnevnom boravku pokrenuti ćemo za njih i programe resocijalizacije - kazala je Đordana Barbarić, voditeljica Udruge Most. Dodala je kako u Splitu ima 40-ak ljudi bez krova nad glavom, a više stotina građana živi u siromaštvu. Dnevni boravak namještajem su opremili donatori, a otvorio ga je splitski dogradonačelnik Jure Šundov.
- Otvaranjem ovog prostora beskućnicima se vraća dostojanstvo. Ovo je mjesto gdje znaju da će biti dočekani, a neće morati stajati na kiši, buri i studeni - rekao je Šundov.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_39492 23.12.2009.

    e ovo je prava vijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare