To je to što me zanima!

Split: Policija našla Jeep pljačkaša zapaljen na Klisu

Policija je na Klisu pronašla zapaljen Jeep kojeg su u ožujku ukrali u Sarajevu pljačkaši i napunili ga s 15 milijuna kuna iz pošte u Splitu pa pobjegli
Vidi originalni članak

Policija je prije dva tjedna pronašla tamnosivi Jeep Cherokee kojeg su pljačkaši Središta Hrvatske pošte u Splitu ukrali 18. veljače ove godine u središtu Sarajeva i njime pobjegli. Vozilo su pronašli zapaljeno na Klisu. Iako policija nije službeno izlazila s tom informacijom, jedne dnevne novine su u ekskluzivnom razgovoru sa sarajevskim bračnim parom, vlasnicima vozila, doznale pojedinosti o pripremi pljačke stoljeća.
- Devet dana nakon krađe s mobitela nazvao je muškarac s romskim naglaskom i zatražio otkupninu od 1800 konvertibilnih maraka. Odmah smo to prijavili policiji - rekao je bračni par. No iako su u suradnji s federalnom policijom iz Sarajeva pripremili označene novčanice, susret s kradljivcima auta nije uspio, pa su na kraju zaključili kako se najvjerojatnije radilo o fingiranom pokušaju ishođenja otkupnine.
- Čudi nas što je uopće ukraden jer auto je stariji od deset godina, rijetko smo ga vozili i nije bio u najboljem stanju - rekli su vlasnici splitskoj policiji. Primijetili su da je u zapaljenom Jeepu stražnje sjedalo bilo skinuto, vjerojatno kako bi pljačkaši mogli naslagati vreće s novcem. Maskirani pljačkaši ušli su 15. ožujka u zgradu središta Hrvatske pošte, te su, prijeteći vatrenim oružjem i uporabom sile, selotejp trakom i lisicama, svladali trojicu zaštitara te četiri djelatnika. Ukrali su 15 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare