To je to što me zanima!

Split: Pukao gat u lučici pa povukao dva broda u more

Betonski blok odvojio se od gata broj 8 u lučici Spinut u Splitu. Potonule su dvije brodice, a još ih je pet ostalo plutati. Brodovi nisu bili osigurani
Vidi originalni članak

Betonska gromada duga šest metara odvojila se od gata broj 8 u ponedjeljak prijepodne i potonula u more u lučici Spinut u Splitu. Za sobom je povukla dvije brodice koje su potonule. Za gat je bilo privezano pet brodova, ali su na tri pukli konopci i brodice su nastavile plutati. Dva broda su potonula, a vlasnik jednog od njih, sedam metara duge "Vodičanke" Mate Kostović (50), bio je van sebe od tuge.
- Taj brod mi je bio sve. Tu sam provodio više vremena nego na kopnu. Išao sam s obitelji na izlete, putovanja, vodio unuke sa sobom - rekao je Kostović koji je brod kupio prije 20 godina.
Upitno je i hoće li se vlasnici moći naplatiti od osiguranja. Navodno gatovi u lučici nisu osigurani, obzirom da se gat u Splitu nikada nije odvojio od obale.
- Ne znam što će biti, ali znam da brod mogu baciti. Bio je potpuno opremljen, a svu unutrašnjost sam obložio mahagonijem. Mogao bi vrijediti nekih 200.000 kuna, ali meni je on značio puno više od novca - ispričao je slomljeni Kostović.
U lučici Spinut inače ima 13 identičnih gatova. Radila ih je tvrtka Pomgrad prije dvadesetak godina.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • johntaylor 16.02.2009.

    Ma sta ce spasiti, taj brod kada ga izvuku treba godinu dana preuredjivati uz vjerovatno novih 100 000 kuna troskova. Da je Spinut imalo ok oni bi ga isplatili, ali buduci da zivimo u Bananarama drzavi nista od toga. Neznam ni ako ih tuzi, dali ce mu sud reci da ima pravo na odstetu. Pouka; fali more drz se jaja

  • brko1 16.02.2009.

    Ne paničari, gotovo sve ćeš spasiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare