To je to što me zanima!

Split slavi blagdan sv. Dujma: Stigao i premijer s ministrima

Dujam je zaštitnik grada Splita pa se manifestacijom, koja uključuje procesiju, misu i kulturno-umjetničke priredbe, ujedno obilježava Dan grada Splita
Vidi originalni članak

Split slavi blagdan sv. Dujma, zaštitnika grada. Na svetkovinu se održava tradicionalna procesija od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi. Svečano misno slavlje počelo je u 10 sati, a predvodi ga mons. Hans Josef Becker, nadbiskup iz Paderborna u Njemačkoj. 

Na obilježavanju su nazočni predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar državne imovine Goran Marić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar turizma Gari Cappelli i drugi uzvanici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Blagdan svetog Dujma ili "fjera sv. Dujma" slavi se tradicionalno 7. svibnja, a posvećena je sv. Dujmu, salonitanskom biskupu, koji je živio u doba cara Dioklecijana. Sveti Dujam je zaštitnik grada Splita pa se manifestacijom, koja uključuje procesiju, misu i kulturno-umjetničke priredbe, ujedno obilježava Dan grada Splita.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • LANA555 07.05.2017.

    Kolko Plenki zaštitara to oko sebe ima a u Splitu među rođacima svoim. Zaposlio zaštitare a građani caltaju .Cirkus totalni .

  • LANA555 07.05.2017.

    Hdz lopovi !

  • Gvendalina Ruža 07.05.2017.

    Ovaj HDZ ne zna odgovarati na Misi. Most je bar znao, jer su svi Katolici praktikanti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare