To je to što me zanima!

Split: Učenici napravili repliku Vodotornja u Vukovarskoj ulici

Učenici i profesori Obrtne tehničke škole iz Splita postavili su u srijedu na početku Vukovarske ulice maketu vodotornja, u povodu godišnjice pada Vukovara. Izradu ove makete pomogla je i Županija
Vidi originalni članak

- Ovo je primjer kako učenici koji rade praktične stvari mogu biti uključeni u ovu inicijativu koja obilježava jedan od najznačajnijih događaja u našoj povijesti, a to je žrtva i stradanje Vukovara. Nastojimo da sve škole budu uključene u takve aktivnosti, kako bi odale počast svim žrtvama Domovinskoga rata, a posebice žrtvama Vukovara koje su najzaslužnije za uspostavu naše samostalne i suverene Hrvatske - izjavio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu u sport Tomislav Đonlić.

POGLEDAJ VIDEO:

U izradi ove makete sudjelovali su učenici stolarskoga i elektro smjera, dok je grupa dizajnera osmislila i dizajnirala maketu. Ova škola već nekoliko godina na sličan način sudjeluju u obilježavanju ovoga važnog datuma. Ove godine odlučili su napraviti vodotoranj te ga osvijetliti.

- Sudjelovalo je petnaestak učenika, a napravili smo strujnu i drvenu instalaciju. Čini nam se dobro i ideja je da svaku godinu napravimo nešto kako bismo spojili rad i ono što treba obilježavati u našoj zemlji - izjavio je ravnatelj Obrtne tehničke škole iz Splita Milivoj Kalebić, objavila je Splitsko-dalmatinska županija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • StjepanValjak 17.11.2021.

    mogli su i kip Šljivancanina izmodelirati

  • nokia1 17.11.2021.

    Lepa akcija, evo ja kao Srbin iz vukovara podrzavam akciju i kao predlog mogu reci da to uvedu i ostali gradovi.

  • VidimJaSve 17.11.2021.

    Bravo Splite😍

Komentiraj...
Vidi sve komentare