To je to što me zanima!

Split: Vješti pilot spriječio je pad pokvarenog aviona

Nekoliko sekundi prije slijetanja u splitsku Zračnu luku motor aviona ugasio se zbog mehaničkog kvara u kokpitu. Zrakoplov se počeo obrušavati...
Vidi originalni članak

Zrakoplov Piper sletio je u splitsku zračnu luku s ugašenim motorom. Nesreća je izbjegnuta samo zahvaljujući umješnosti pilota, njemačkog državljanina koji je ujedno i vlasnik zrakoplova. Ništa nije slutilo na zlo dok se zrakoplov oko 11.20 spuštao prema pisti u Resniku. Samo nekoliko sekundi prije nego je trebao sletjeti nastao je mehanički kvar u kokpitu i motor se ugasio. Zrakoplov se počeo obrušavati prema tlu, a pilot je izvanrednim manevrom spriječio tragediju. Doslovno je dojedrio na pistu te samo nosom zrakoplova dotaknuo tlo. Da stvar bude gora, jedan od tri kotača nije se otvorio, pa je avion trupom strugao po tlu.
- Pilot je napravio takav manevar kakvog se ne bi postidjeli ni najveći profesionalci. Može se reći da je spriječio tragediju - komentirao je Ivo Tvrdić, šef prometa u smjeni u splitskoj Zračnoj luci. U avionu je uz pilota bila i njegova supruga te još dvoje turista iz Njemačke. Pilot je inače čest gost u splitskoj zračnoj luci, a ima i brod u Marini kraj Trogira, pa nekoliko puta na godinu Piperom slijeće u Resnik. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je velika. Zbog incidenta je splitska zračna luka bila zatvorena nešto manje od dva sata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mina 21.07.2008.

    Svaka cast vozacu!!!! :) :) :) :)

  • sussi 21.07.2008.

    konačno jedna dobra vijest bez tregadije

  • mytzek 21.07.2008.

    Svaka čast. Sad može u Top Gun instruktore xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare