To je to što me zanima!

Splitska bolnica tuži Agenciju: 'A, za to sada imamo novca?'

Za to imamo novca? Zapravo ga ima, samo je stvar prioriteta. Žao mi je što prioritet nije bolja usluga pacijentu - navodi zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić (Most)
Vidi originalni članak

- Živimo u državi u kojoj onaj tko javno i bez srama kaže kako ženu kad takneš skače do plafona želi vratiti povjerenje u zdravstveni sustav, ne kvalitetom i boljom uslugom, komunikacijom, edukacijom ili isprikom, nego kršenjem zakona i to novcem građana.

Reakcija je to Ivane Ninčević Lesandrić (Most) na vijest da je KBC Split podnio tužbu Upravnom sudu kojim traži poništavanje rješenja Agencije za zaštitu podataka.

SLUČAJ KIRETAŽA: "Svijet je stao uz nas kad već naša država, nažalost, nije"

- Za to imamo novca? Zapravo ga ima, samo je stvar prioriteta. Žao mi je što prioritet nije bolja usluga pacijentu - navodi zastupnica Mosta. Agencija je zastupnici dala za pravo da joj je povrijeđeno pravo na zaštitu osobnih podataka u slučaju kiretaža nakon što je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode splitske bolnice Deni Karelović javno detaljno opisao zahvat ismijavajući njezin doživljaj boli. U jednom od istupa Karelović je rekao: “Kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona više od straha nego objektivne boli”. Dalmatinski portal piše da bolnica tužbom želi vratiti narušeno povjerenje u zdravstveni sustav, a zastupnicu prozivaju zbog iznošenja neistina.

Ninčević Lesandrić (Most) je cijeli slučaj komentirala na Facebooku. U četvrtak je objavila sljedeće:

- [ KAKO PRIGODNO, BAŠ UOČI DANA ZENA OPET LAŽEMO ]

Živimo u državi u kojoj onaj koji javno bez iti malo srama kaže kako zenu (obzirom da je liječnik isključivo i samo za žene, pretpostavit ćemo da se odnosilo na zenu) kad takneš skače do plafona, želi vratiti povjerenje u zdravstveni sustav, ne kvalitetom, ne boljom uslugom, ne komunikacijom, ne edukacijom, ne ni isprikom, nego zamislite ni manje ni vise nego kršenjem zakona?

I to novcem građana?
Pa tako drage žene, il da budem preciznija kako i samo istraživanje kaže, svaka treća ženo koja si doživjela ginekološki zahvat, na živo, novca za tužbe Agencije ( koja je ovim zaštitila svakog pacijenta od ovakvih ispada) ima, ali za bolju uslugu zdravstva - nemamo!
Vremena za tužbe imamo, al za pozvat bilo koju od zena sa traumom kiretaže na razgovor - e to nemamo!
Jer samo kod nas se, ponavljam, povjerenje u sustav ne vraća boljom uslugom, kvalitetom, komunikacijom, edukacijom i isprikom, već upornim ignoriranjem problema!

Sramotno i nadasve tužno!
Ali zato imamo uporne, hrabre i ponosne žene!
SRETAN VAM DAN ZENA jer itekako imate sto slaviti! 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ilmare 08.03.2019.

    Samo oni ,koji su prošli postupak kiretaže mogu o tome donijeti sud. Drugi mogu PREDPOSTAVLJATI, a ne tvrditi kako netko laže...

  • colonelo 08.03.2019.

    Ova iz sekte MOST javno je lagala o ginekološkom zahvatu koji je tobože prošla. Kako začepiti usta lažljivci koja javno optužuje? Tako da javno kažeš istinu. Svojim javnim laganjem uznemirila je javnost, pokrenula opću histeriju i nepovjerenje prema zdravstvu i medicinskim djelatnicima a sve zbog pokušaja stjecanja bijednih političkih bodova.

  • Dolje oni živio JA 08.03.2019.

    Ma o čemu sada opet ova!?!? Ženske boli?? Pa šta? Po čemu su one veče od boli Hrvata sa prosječnom hrvatskom plaćom od 4500-5000 kn (mnoge su i manje) kad navečer zaspi uz saznanje da će se ujutro i opet probuditi u Hrvatskoj????.............Ipak, žene su žene i vrijedne poštovanja iz razloga za koje kad bi ih se nabrajalo previše bi to vremena oduzelo. Zato svim ženama nek je sretan ne samo današnji dan, nego svi naredni dani. I neka ih u njima njihove jače polovice paze i maze. Imaju i zašto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare