To je to što me zanima!

Splitska željezara kroz mjesec dana završit će u stečaju?

Novac za otpremnine, najavljuju iz Agencije za upravljanje državnom imovinom, mogao bi se namaknuti iz 12 milijuna kuna od prodaje prerađene žice u pogonima
Vidi originalni članak

Željezara Split za mjesec dana navodno bi trebala završiti u stečaju. Radnicima bi se za se otpremnine, kako najavljuju iz Agencije za upravljanje državnom imovinom, moglo namaknuti iz 12 milijuna kuna od prodaje prerađene žice u pogonima.

Kako se Hrvatski fond za privatizaciju nije uspio dogovoriti s većinskim vlasnikom poljskim Zlomrexom oko pronalaska novog vlasnika,  pokrenuta je  prisilna naplata 82 milijuna kuna od Poljaka. Pogone Željezare u Kaštel Sućurcu, prema još neslužbenim najavama, mogla bi preuzeti tvrtka CIOS za preradu otpada, a posla bi se našlo za 200 radnika.

U Brodosplitu će do sredine mjeseca 85 radnika biti upućeno na plaćeno čekanje zbog nedostatka posla. Sindikati su zatražili od Uprave da povuče odluku do 15. veljače do donošenja odluke o mogućnosti ugovaranja novih poslova što je trenutno hrvatskim  škverovima zabranjeno iz Bruxellesa. Ako se to promijeni iz Sindikata metalaca Hrvatske najavljuju izlazak radnika na ulice.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • davor2 05.02.2011.

    nema vise srba i zemlja se lagano raspaddaaaaa...lepaaaa naaaasaaaaa.

  • dusansk 04.02.2011.

    Ljudi izdržite, jaca skuplja ovce pa ćete bit čobani ........

  • dream evil 04.02.2011.

    hahahahahhahahaha presmiješno ali ne ovaj članak, nego kako svi mi sjedimo prekriženih ruku i gledamo kao budale kako nas uništavaju i divimo se Tunižanima i Egipćanima kao da se to nama neče dogoditi, kao da mi živimo u blagostanju i svi sa plaćama od po 10-15 tisuća kuna mjesečno...jaoooo koje smo mi kukavice i najgluplje ovce !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare